Tekniikasta

Tässä lyhyesti Sipinrinteen sivuston teknologiasta ja tekniikasta. Domainin hankin aluksi INT2000:sta. Sieltä otin tällaisen Small Business palvelun, joka pitää sisällään 500 Mb levytilaa, 40 sähköpostiosoitetta ja SQL tietokannan. Nykyään Domain pyörii jenkkilässä Juhkun hallinnoimana.

Sivut toteutettiin Textpatternilla ja kuvagalleria Singaporella.. Kuvagalleria on muutettu 2010 alussa Zenphotolle. Lue lisää täältä

JMT alias Juhku rakensi tuon teknologisen ratkaisun ja kuljetti kummisetäänsä läpi tämän uuden CSS-tekniikan ihailtavalla kärsivällisyydellä, josta vielä tässä erikseen kiitos- ja kunniamaininta.

Juhku rakensi myös tuon kamerapuhelin blokin eli kuvapäiväkirjan, johon voin lähettää kamerapuhelimesta (Nokia 7610, E90, E91, E70, E71, E75, iPhone gprs 3g-yhteys) sähköpostitse kuvia sivustolle online. Siinä käytettiin aluksi Appelsiinin palvelinta ja siitä muuten vielä täytyy kiittää Mikaa.. Nykyään homma hoituu Juhkun palvelinten voimin.

Kunniamaininnan ansaitsee myös CSS Zen Garden-sivusto joka antoi allekirjoittaneelle käsityksen tästä CSS maailmasta ja kyllä se antoi myös vinkkejä sivuston ulkonäön suhteen.

Velipoika Esa sai tehtäväkseen piirtää ns. viiden viivan tekniikalla Sipinrinteen henkeen sopivia kuvia. Aluksi kuvittelin niiden olevan vain yksivärisiä, mutta ruokahalu kasvoi syödessä ja niin niistä kaikista on olemassa myös väritetty versio. Näitä kuvia on nyt käytetty eri artikkeleiden tai linkkien otsikoissa. Samoin niitä on mukava ripotella aina aiheen mukaan noiden artikkeleiden sekaan. Myös Esa ansaitsee kiitos- ja kunniamaininnan tehdystä ja edelleen työnalla olevasta työstä sekä rakentavista kommenteista ja ehdotuksista sivuston rakentamisen yhteydessä. Huomautettakoon tässä yhteydessä virallisesti, että tekijänoikeus noihin kuviin on tietenkin tekijällä ja käyttöoikeus niihin on jml:llä. Kuvien ja piirrosten kopiointi ja luvaton käyttö muualla on kielletty.

Näistä linkeistä löytyy sivuston RSS-syöte ja atom-syöte. Lisäinfoa RSS-syötteestä saa täältä, joka on Jyväskylän kaupungin julkaisema juttu noista rss-onaleista.

2 Kommenttia

  1. Haloo …. perhe tässä hei! Mitenkäs ne kiitokset ja kunniamaininnat kärsivälliselle perheelle:D ja J-MT:n Marialle!?

  2. Totta turiset!

    Kärsivällinen perhe ansaitsee kiitokset ymmärryksestä ja kohteliaasta kannustamisesta. Aina joku uhrautui ja tuli katsomaan ja kommentoimaan, kun innoissani pompin pyytämään ihailijoita 😉

    Myös Marialle kiitos siitä, ettei ole läimäissyt JMT:n “Omenaa” kiinni.

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Sipinrinne.com