Silmälasit

Kävin eilen silmälääkärissä ja nyt on edessä ensimmäisten kaksiteholinssien hankinta. Ei tästäkään toisaalta mitään tule, että aina lukiessa joutuu ottamaan nämä miinuslasit pois. Siinäkin menee hermo.

Suosiako Suomalaista ja ostaa lasit paikallisesta optikkoliikkeestä vaiko netin kautta? Yhdessä paikallisessa liikkeessä on pokista 75 %:n alennus. Niiden hinnaksi jää vaivaiset 50-100 euroa sangasta riippuen. Rajattoman kaksitehoisen linssin hinta on 300 euroa/kpl. Yhteensä siis n. 650-700 euroa. Jos tilaan lasit netistä esim. täältä niin pokien hinta vaihtelee 17-30 euron välillä. Linssin hinnaksi tulee n. 50 euroa/kpl. Eli sitä kautta kokonaishinnaksi tulee n. 117-130 euroa. Molemmissa linsseissä samat ominaisuudet kuten heijastamaton pinta.

Silmälääkärin mukaan rikon lakia, jos tilaan lasit tuota kautta. Uskallan kuitenkin tunnustaa, että olen jo useamman kerran tilannut sekä piilolasit että tavalliset miinuslasit netin kautta ulkomailta. Suomessa on kuitenkin kuulemma laki jonka mukaan vain valtuutettu optikko saa myydä silmälaseja.

Taidan pysyä tässä asiassa kuitenkin lavealla tiellä. Ja luulenpa, että meitä lainrikkojia on jo aika paljon.

2 Kommenttia

  1. Vai että tuplateholinssit, eikös niihin ole joku ikäraja 🙂 No joo, mut mites Futsitsu tulee vastaan lasihankonnoissa, vai eikö tule vastaan ollenkaan? Itelläni on ens kesänä taas uusien lasien hankinta edessä ja koska joudun ite maksamaan vain pokat, niin ajattelin odotella noita “Sangat -80% kun ostat linssit” tarjouksia.

    Silmälääkäri vaan oli aika irstas väittäessään, että rikkoisit lakia jos ostat silmälasit verkosta. Jos joku rikkoo lakia, niin se on myyjä. Kuluttajahan saa ostaa hyödykkeensä vaikka Keniasta jos haluaa. Sitäpaitsi uskoisin, että noi verkkokaupat toimivat Suomen ulkopuolella, jossa laki tässä suhteessa voi olla erilainen.

  2. Tupletitpa hyvinkin 🙁
    F tukee silmälasihankintoja about 160 eurolla. Käsittääkseni siten, että tuo summa maksetaan kuittia vastaan ja lisätään verotettavaksi tuloksi. Joten kyllä N:llä on huomattavasti parempi etu näissä silmäklasihommissa.

    Tuossa laillisuudessa olet toki oikeassa. Ei voi olla laitonta tilata netistä näkimiä. Näin lääkäri kuitenkin uskalsi väittää. Muutamat huoltamot ja mm. Tiimari myyvät noita ns. lukulaseja ja niiden kohdalta ilmeisesti korkein oikeus on tehnyt päätöksen kuluttajan ja kaupan hyväksi niinkin korkea-arvoisen kuluttajan kohdalla kuin Mauno ja Tellervo Koivisto. Lääkärin mukaan korkeimman oikeuden tulkinta oli, että ne eivät olleet silmälasit vaan suurennuslasit :D. Sen kyllä uskon, että meillä on laki, joka kieltää muita kuin optikoita myymästä Suomessa laseja.

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Sipinrinne.com