Olimme Matti vaarin kanssa viimeksi Tenolla kymmenen vuotta sitten v. 1995. Vasta matkasta sovittuamme huomasin, että matka osui meidän omaan 10 vuotis hääpäiväämme ja Mumman ja Vaarin 40 vuotis hääpäivään. No, tilanne hoidettiin lähes kunnialla etukäteen hankitun ja piilotetun lahjan ja lähettipojan toimittamien kukkien avulla.

Silloisen reissumme viimeiseen päivään osui Tenon lohikuninkuuskilpailu. Olimme soutaneet koko viikon ilman minkäänlaista tärppiä. Samalla tavalla näytti menevän myös kisapäivä. Kilpailua oli tunti jäljellä, kun soudimme Nollamin suvantoa. Silloin lähti jarru huutamaan ja äkkiä oli veneessä aivan uudenlaista eloa. Olin itse airoissa ja vaari pääsi väsyttelemään. Kala lähti ylävirtaan ja sai aluksi aikaan pientä hämminkiä, mutta kuitenkin nopeahkon väsytyksen jälkeen sain koukattua veneeseen 50 grammaa vaille kymmpikiloisen lohen. Kala otti keltavihreään Emma-vaappuun, jonka isäntämme Niles oli virittänyt uintikelpoiseksi. Tuolla kalalla saimme silloin Lohikunkuuskilpailun neljännen sijan ja Suomen mestaruus pronssimitalit kaulaamme, josta oheinen kuva.Matti, Jari ja Tenon lohi 9.950 g
Vaari on houkutellut mukaansa lähes joka vuosi senkin jälkeen, mutta omat kalareissuni ovat suuntautuneet muualle. Nyt kuitenkin sovimme, että teemme taas yhteisen reissun. Sen verran olemme viisastuneet, että hoidamme nuo 20- ja 50-vuotis hääpäivämme ensin kunnialla kotona ja vasta heinäkuun ensimmäisellä viikolla suuntamme kohti Tenoa. Majapaikkana on edelleen Vallen mökit jotka nykyään ovat Petterin hoidossa. Niles keskittyy eläkepäivien viettoon. Aaro ja Osmo Kuusamosta ovat kämppäkavereina ja katsotaan innostuisiko Juhku lähtemään mukaan ensimmäiselle Tenon reissulleen (joka täten kutsuna virallisesti ilmoitettakoon).