Oikein hävettää tunnustaa, että koko talvi on mennyt ilman ensimmäistäkään pilkkireissua! Täytyypä korjata tilanne Pääsiäispyhien aikana ja teputtaa Revofjärdenille tai sitten vain mökin edustalle joku päivä. Toivottavasti kelit pysyvät ennusteen mukaisina.

Oikeasti en ole mikään pilkki-intoilija, mutta kyllä joka kevät aina muutaman reissun olen saanut aikaiseksi. Parhaimmillaanhan pilkkiminen on juuri näin keväällä. Varsinkin jos sattuu hyvä keli; aurinko paistaa, muutama lämpöaste ja leppoisa tuuli. Ehkä hieman eväänä vielä rommitotia. Hyvä on silloin pilkkijän pilkkiä.

Mökin edustalta olen yrittänyt nyt viisi talvea epätoivoisesti etsiä ahvenen pilkkipaikkaa, mutta ilman tulosta. Julia sai viime talvena muutaman sadan metrin päästä mökin rannasta sen ainokaisen ahvenen, joka sieltä on talvella suostunut ylös tulemaan. Olisi tosi hienoa, jos kohtuullisen kävelymatkan päästä löytäisi hyvän paikan. Täytyy yrittää jatkaa etsimistä…ja toisaalta, jos nuo olosuhteet sattuvat kohdalleen niin eipä sillä kalantulolla tässäkään asiassa liene niin isoa merkitystä.