Heikkoja jäitä

Kirjoitin alla olevan kommentin Kalastus.comin Vaasan jäätilannetta käsittelevään keskusteluun:
Olin pitkästä aikaa jäällä sunnuntaina Murskärin pohjoispuolella (ilman mainittavaa saalista) ja jään paksuus vaihteli rajusti. Lahtien perukoilla jäätä oli vielä reilut 50 cm, mutta virtapaikat ovat jo ihan auki ja tuntuu, että virrat ovat syöneet jäätä jo tosi laajalta alalta. Jo nyt täytyy kyllä tarkasti tietää mihin uskaltaa mennä ja minne ei. Itse en näköjään tiennyt ja jouduin ottamaan varovaisia taka-askeleita, kun koekairauksessa kaira solahti jään läpi samantien. Onneksi tein sen koekairauksen ja selvisin säikähdyksellä.

Eli kalaa ei tullut mökin edustalta vieläkään paria särkeä lukuunottamatta. Tuo jäiden heikkous pelästytti sen verran, että katsoin parhaaksi mennä takkatulen ääreen suunnittelemaan kesän kalaretkiä. No täytyy nyt vielä yrittää mennä myös kevätpilkille, elleivät nuo jäät joka paikasta ihan käsiin sula.

Revontulia Raippaluodossa 2005 Pääsiäinen kului keskiviikko illasta tiistai aamuun asti Replotissa. Lauantaina kävimme Jurvassa Jossun 40 vuotis synttäreillä, mutta sunnuntaina taas kiireesti pois sivistyksen parista ja takaisin mökille. Mukavaa saada tällainen kunnon breikki töistä, koska hiihtoloma jäi tänä talvena pitämättä. Myös kelit suosivat näiden pyhien aikana. Laitoin Replotin kuvagalleriaan muutaman kuvan Pääsiäisen vietosta. Myös Blackie sai pari lisäkuvaa galleriaansa Pääsiäisen poseerauksista.

2 Kommenttia

  1. Hianosti oli onnistunu toi kuva revontulista! Pienellä kontrastin säädöllä olis voinu saada vähä irti vielä mut erittäin hjuva noinki. ja bytheway, teidän mökin varaston seinään nojaa aikamoinen klapikasa ;-j

  2. Mä muokkasin sitä jo aika kovalla kädellä. Alkuperäinen oli valitettavasti liian tumma. Koetin valita sellaisen sopivan tason, mutta vaikea siitä on kuitenkaan saada oikein hyvää, koska valotus ei kertakaikkiaan riitä. Liian vaaleaksi muuttamalla kuva muuttuu myös samalla rakeiseksi. Pahoittelee,

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Sipinrinne.com