Kuusingin säännöt

Kuusamon isojen taimenjokien (Oulanka, Kitka ja Kuusinki) tulevan kauden kalastussäännöt on nuijittu pöytään.

Kuusingin säännöt ilmeisesti täsmälleen samat kuin viime vuonna. Kitkalle tullut seuraava pykälä “Kitkajoella lisäpainon käyttö kielletty uistinkalastuksessa sekä painoperhokalastuksessa (spinfluga-kalastuksessa). Harjuksen pyynti 8-20 koukkukoolla on sallittu lisäpainoilla (ns. urripyynti)”.

Keskusteluista olen ymmärtänyt, että syitä tuohon uuteen sääntöön on ainakin kaksi eli rokastamisen estäminen sekä lyijyn myrkyllisyys. Ihan perustellusti voidaan tietenkin kysyä, että miksi sitten perhokalastuksessa saa edelleen käyttää lyijyä, koska sitä kautta sitä varmaan enemmän joen pohjaan jää kuin uistinkalastuksen painona. No tuon spinflugan käyttö on voinut lisääntyä Kitkalla sitten omien käyntien.

Keskustelua käyty ainakin Jyrävän alla sekä Perhokalastajat.netissä.

Sipinrinteen tuumaajat Kyllä se kalakuume rupeaa nousemaan väkisin, kun päivä pitenee ja kesä lähenee. Nyt on jo ne ajat käsillä, että voisi lähteä jopa sumukorentojen kuvia heiluttelemaan taimenten näkösällä. Vähäkkö on taas mukava istua tulilla tuumaamassa.

1 Kommentti

  1. Jasso justiinsa. Tuosta lyijyn myrkyllisyydestä sen verran, että luulisin spinflugailussa ja uistinten kanssa käytettävän masssaltaan aika paljon suurempia painoja. No sejasama, mutta hyvä sääntö kuitenkin ja periaattellinen ero larvastuksen ja spinfluugailun välillä on kait kans aika selekiä.

    Pitää muuten olla tänä vuonna tarkkana ku säännöt sanoo, jotta vain 2 taimenta / 3 – 5,5vrk lupa 🙂

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Sipinrinne.com