Kuusingin päiväkirja 2

Nyt on Kuusingin päiväkirjaan lisätty vuosi 1999. Seuraavan vuoden saan vielä helposti, mutta sen jälkeen täytyy ruveta naputtelemaan ahkerasti ja tutkimaan ja tulkitsemaan erilaisia käsialoja. Mm. nuo Leenukan murrekirjoitukset olivat äärettömän työläitä kirjoittaa koneelle samoin kuin Auliksen “muistelus pakina” -99 vuodelta. Jotenkin noiden murresanojen siirtäminen näppikseltä ruudulle on huomattavasti vaikeampaa kuin kirjakielen. Ja olen yrittänyt varsin orjallisesti siirtää kaiken tekstin juuri siinä muodossa kuin se kirjassa on, jopa kirjoitusvihreitä myöten. No toisaalta näitä tekstejä on ollut itsekin niin mukava lukea ja muistella, että mielellään sen työn on tehnyt.

3 Kommenttia

  1. Vaaditaan vuosi 2000 esille heti. 1999 taisin muuten olla armeijan harmaissa ja vihreissä. Taisipa olla jopa niiin, että kotiuduin samaan aikaan kun te olitte Kuusamossa.

    Jos tarvit käännösapua, niin ota digikameralla kuvat sivuista ja katotaan pystyisinkö helpottamaan urakkaa..

  2. Hyvä on, hyvä on…Vuosi 2000 tulee…

  3. Ja siellä se nyt sitten on.

    Enköhän mä yritä naputella nuo loputkin kaikessa rauhassa itse. Tästä eteenpäin kyllä Kuusingin päiväkirjan julkaisuvauhti hidastuu merkittävästi. Mutta mitäpä tässä valamiissa maailmassa hosumaan…

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Sipinrinne.com