Tenolle

Kuusingin toinen rasia Kun on menossa Tenolle taas 10 vuoden tauon jälkeen niin perhorasia ei ole oikein lohi-kunnossa! Tyhjäsin äsken pöydälle Kuusingin toisen perhorasian, josta kuva tuossa yllä, tutkiakseni josko sieltä löytyisi edes jotain siiman päähän sidottavaa. Ja aika vaikeahan noista on lohiperhoja saada aikaan. Se toinen rasia on ihan mustan harmaa. Toki sieltä tulen uittamaan erilaisia versioita Sarvijaakosta. Mutta ehkä voisi Tenolla kokeilla jotain muutakin… vai lieneekö turhaa 😉 Vielä ehtii viikonloppuna jotain uuttakin sitomaan.

Pääasiassa tulemme kyllä soutamaan ja silloin uitamme vaappuja tai jos perhoja sidotaan siiman päähän niin silloin käsi ojentuu lähinnä Vaarin perhorasian suuntaan. Sieltä löytyy edelleen mm. itse Arvi Keräsen sitomia perhoja. Muistan itsekin miten 70-luvulla Tenolle ajettaessa aina pysähdyttiin Ivalossa Arvin luona ja ostettiin vielä viimeisimmät ottiperhot. Arvilla oli perhojen lisäksi pöydällään jumalaton piippukokoelma, jota pikkupoikana ihaillen silmäilin ja tutkin. Toki noita Vaarin perhorasioiden aarteita voisi perinteiselläkin perhovavalla uittaa… jos niitä sieltä annetaan.

Turistihan saa itse soutaa Tenon nykyisten sääntöjen mukaan klo 21.00-14.00, joten joka päivä jää aikaa myös perinteiseen perhokalastukseen. Täytyy kysellä Petteriltä sopivia rannaltaheitto paikkoja.

Lähtö Tenolle on ensi viikon maanantaina klo 06.00. Aaro ja Osmo starttaavat Kuusamosta klo 9 tietämillä ja ovat kyllä perillä ennen meitä. Kuusamosta Utsjoelle tulee about 570 km ja Vaasasta 970. Siihen vielä rapiat 100 till, kun kierrän Seinäjoen kautta.

4 Kommenttia

 1. Raahvikko

  4.7.2005 at 22:09

  Tuttuja maisemia plokis näkyy. Ei muuta ku kirreitä siimoja. Kyllä vanahat tuntoo ottipaikat.

 2. Raahvikko

  4.7.2005 at 22:14

  Onhan sulla oikiaki rikikamera joukos? Sillä saa ne viralliset kuvat. Isoosta kaloosta.

 3. Jep, mullon rikikamera kyllä fölijys ja sitte jopa sellaanen rikivireoonales. Olis vaan kunnolla virallista käyttöä!

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Sipinrinne.com