Uistelukisat

Lauantaina järjestetään Ähtärissä taas parin vuoden tauon jälkeen Buster-uistelu. Olen ollut mukana tuossa hankkeessa v.1993 alkaen. Olisiko niin, että koko homma alkoi silloin. Järjestelyistä vastaa Ähtärin urheilukalastajat ja Fiskars/Buster. Myös Korkiakosken uistimen pojat ovat aina olleet mukana. Jukka toimii kilpailun johtajana ja jml hoitaa tuloslaskennan v. 1993 rakentamallaan Excel-nimisellä atk-järjestelmällä;) Ohjelma toimii edelleen siedettävästi, mikäli siihen ei tarvitse tehdä mitään muutoksia. Se on rakennettu silloisella excelin versiolla ja makroilla. Nyt Jukka vähän pelästytti kertoessaan, että kuhan kerrointa on muutettu kahdesta kolmeen. No siitä pääsi loppujen lopuksi säikähdyksellä ja tuo muutos oli helppo tehdä. Samalla kuitenkin huomasin kuinka herkkä tuo ohjelma on. Ja on siinä tietenkin myös vikaa näytön ja penkin välissä, kun ohjelmaa tarvitsee korkeintaan kerran vuodessa. No eiköhän sillä saada lauantaina tulokset listattua.

Kilpailu oli alkuaikana myös mukana HämeCupissa, joka on Hämeen seudulla ja lähiympäristön järvikohteissa käytävä usean osakilpailun uistelukisa. Parhaimmillaan Buster-uistelussakin oli silloin lähes kaksisataa venekuntaa ja tällainen tuloslakenta oikeasti nopeutti ja helpotti tuloslaskentaa. Nyt kun kilpailu on ollut itsenäinen niin osallistujamäärä on jäänyt n. 50-60 veneeseen. Sellaisen määrän laskisi nopeasti käsinkin, mutta tuleepa ainakin siistit tulosteet 🙂

Buster uisteluvene Toki aiomme mennä taas itsekin mukaan kisaan. Emme ole koskaan kovin ylös tuloslistalla kivunneet, mutta mukana olemme olleet joka vuosi sen jälkeen, kun uistelimme eräänä vuonna kilpailun ulkopuolella ja saimme kisan suurimman kalan; lähes 10 kiloisen hauen. Tietenkään tuollaisia otuksia emme enää sen jälkeen ole saaneet. Ehkä tulevana lauantaina saamme…

4 Kommenttia

  1. Älä ny hosaja, kummä justihin kirijootan siitä artikkelia.

  2. ATK-järjestelmä! Taisi mennä käsinlaskennaksi! Kerro speksit niin php/MySQL/nörtti tuottaa aiheesta web -sovelluksen!

  3. Speksit: Siinä painetahan vain nappia ja tulokset tuloo… eli se on samanlainen kuin se meidän ensimmäinen projektimme kahdeksankymmentäluvun puolessavälissä. Kylläs muistat 😉

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Sipinrinne.com