Juhannusruusu kukkii lokakuun lopulla Tänään satoi Vaasassa ensiräpäskät. Ei kunnon lunta, mutta jotain valkoista kuitenkin. Lähdimme aamulla Pimiän kanssa Jurvaan lintumetsälle ja Vaasan päässä oli jo silloin kosteaa. Kun pääsin Porin tielle, niin tiet ja keli kuivuivat. Jurvassa jopa aurinko näyttäytyi välillä. Samoin kävi vielä paluumatkallakin; moottoritielle asti oli täysin kuivaa ja vasta sitten alkoi ripotella.

Ylläoleva kuva on otettu tänään iltapäivällä. Ja totta se on: Juhannusruusu kukkii iloisesti lokakuun 23. Saas nähdä millainen talvi meille tulee.

Raportoitakoon se meidän lintusaaliskin vielä… ai niin, emme tällä kertaa saaneet mitään. Neljä teertä bongattiin, mutta ne tiesivät meistä liian paljon ennemmin kuin me niistä. Se oli tämän syksyn viimeinen linnustusreissu Jurvaan. Siellä on viimeinen viikko rauhoitettu. Ensi viikonloppuna voimme vielä käydä Kurikassa kokeilemassa.