Merikotka lähestyy

Suskun Norjan tuliaisia Kotkan kuvia rupeaa olemaan jo aika liuta. Vieläkin puuttuu se täysosuma, mutta hiljaa hyvä tulee. Tänään pääsin jo aika läheltä kuvaamaan, kun törmäsimme tähän yksilöön mökkitien reunassa tämänpäiväisellä kävelyretkellä. Eilen näimme kotkapariskunnan jo pesällään. Kotkien pesintäaika alkaa kuulemma jo helmikuussa, joten kannattanee jättää silloin kokonaan käymättä edes näköetäisyydellä ettei häiritse pesintää.

Vietimme taas koko pidennetyn viikonlopun Replotissa kävelyretkiä tehden, saunoen ja syöden. Siihen voisi tottua. Kelit todella upeat; tänään täysin pilvetön taivas ja lämpötila nollan tienoilla. Eilenkin aurinko pilkisteli ja tarjoili hienon iltaruskon.

3 Kommenttia

  1. Ihmeen hyvin jaksaa kantaa toi oksa missä kotka istuskelee. Tsikuleeraahan niistä tietämiskirjoista paljonko tommonen aikunen mötkykotka painaa? Mahtavan näköinen lintu, ei voi muuta sanoa.

  2. Wikipedia merikotkasta: Iso lintu joka on kuin räsymatto, nuorilta linnuilta puuttuu usein paljon sulkia. Pää ja pyrstö ovat vaaleammat kuin muu höyhenpeite, pyrstö vaalenee linnun vanhetessa ja on lopulta täysin valkea. Yli 8 vuotiailla linnuilla pää on valkoinen. Nokka on nuorella linnulla tumma, vanhalla täysin keltainen.

    Pituus 85 – 95 cm siipien kärkiväli 190 – 250 cm paino 3 – 6 kg, naaras suurempi kuin koiras.

  3. Ohhoh! Kuvasta päätellen tämä kyseinen kotka on nuori 😎

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Sipinrinne.com