Kahdeksan lintulajin bongaus

Kurki Replotissa Viikolopun aikana sain parin kävelyretken aikana kahdeksasta eri lintulajista kuvat. Tuossa yläpuolella on iltakävelyllä lentoon hätyytetty kurki. Hetki sen perään lähestyi mereltä hanhi pariskunta. Aamukävelyllä törmäsimme mökin läheisessä niemenkärjessä telkkäparveen ja sitä seuraavassa joutseneen ja tukkasotkiin isokoskeloihin. Metsälammelta nousi lentoon sinisorsia ja tien vierestä metsätaipaleella kahdesta eri paikasta lähti teeret, jotka laskeutuivat metsäaukolla olevaan yksinäiseen puuhun. Tässä kuva myös edellisviikonloppuna kuvatusta teerestä. Saisipa tällaisen tähtäimeensä näin läheltä joskus syksyn metsästysreissuilla.

Kotirannassa kiven päällä keikutteli vielä peilikuvaansa ihaillen lokki. Olipa varsinainen linturetki!

6 Kommenttia

  1. Again, very good photos Chief!

  2. Hyviä kuvia, mutta vaihtaisin tukkasotkat isokoskeloihin 🙂

  3. No mutta… Pehtoori on mitään tietämättömyyden varmuudella nimennyt lajit uudelleen. Sorry! Tässä on linkki oikeaan tukkasotkan kuvaan ja tässä isokoskelon kuva. Kun noita kuvia nyt katsoo rinnakkain niin en keksi mitään selitystä virheelleni, muuta kuin tietämättömyyden. Jotenkin yllättävän samannäköisiä sitä vastoin ovat tukkasotka ja telkkä, joiden luulisi helpommin sekoavan aloittelevan lintutieteilijän silmissä. Kiitos Tomi!

    Mitens tuo lokki… onko se naurulokki? Ja entäs tuo joutsen… laulu- vai kyhmy?

  4. Ryömin ja matelen edessänne ja nolaan itseni lopullisesti. Täten lupaan ottaa paremmin selvää näistä lajeista ennen nimeämistä. Nimittäin kun zoomailin tuota telkkäparven kuvaa niin siltähän paljastuu juuri tuo niskatöyhtö, joka taitaa tehdä siitä tukkasotkan eikä telkkää. Onko näin?

  5. Taitaa olla tukkasotkaparvi kyseessä, naurulokki meni oikein… lisää vain näitä tunnistustehtäviä.

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Sipinrinne.com