Blackien hyppy by Jani

Blackie hyppää uimaan Jani Artturi Telatie omistaa oikeudet tähän kuvaan. Jani nappasi kuvan Ähtärissä, jossa vietimme perinteisesti Juhannusta. Tämä Juhannustraditio on aloitettu tarkistuslaskennan mukaan 22 vuotta sitten, eli vuonna 1984.

Juhannus sujui muutenkin perinteitä noudattaen eli ahkerasti saunoen, hyvin syöden ja vähän kalastaenkin. Toteutimme pitkäaikaisen suunnitelman kuhan jigityksestä ja jopa onnistuneesti. Etsimme kartalta n. 5 m patin syvän keskeltä ja sen päältä saimme kyytiin asti kolme otettavaa kuhaa. Näiden saatujen lisäksi useita kuhia kävi yrittämässä tai oli hetken aikaa kiinni, mutta niitä oli tosi hankala saada tarttumaan. Jukan saamien määritelmien mukaan vavan tulisi olla vain luokkaa rautakankea joustavampi ja se varmasti pitää paikkansa. Jukka sai taiteilla pikkuvavan kanssa vielä n. 4 kg:n hauen kanssa, jonka toki olisimme toivoneet olevan kuha.

Kiitos vielä Janille tuosta Pimiän hyppykuvasta ja julkaisuoikeudesta Sipinrinteessä 🙂

JK! Kaija kävi ihailemassa vielä kuvaa ja lukemassa artikkelin selän takaa ja pyysi lisäämään pari kommenttia eli jäi kuulemma kertomatta, että Kaija, Merja ja Jukka olivat pitkällä aamulenkillä sekä perjantaina että lauantaina ja pehtoori jäi lämmittämään saunaa. Susku osallistui lenkkiin perjantaina. Lisäksi naiset kävivät myös juoksemassa vielä ennen iltasaunaa. Juhannusta siis vietettiin vähemmän juoden ja enemmän juosten.

1 Kommentti

  1. Ihana kuva Pimiästä!

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Sipinrinne.com