Ottiperho
Kuusinki siis antoi taas yhden välivuoden jälkeen taimenen. Olimme viimeisenä iltana eli perjantaina ensin Pystykalliolla, josta parin laskun jälkeen menimme Hanhivirtaan. Laskimme sen alas asti ja totesimme taas kerran, että se on hankala paikka kahlata yöllä. Päätimmekin, että laskemme enää vain yläosaa. Vaihdoin perhoksi tämän ylläolevan otuksen, johon oli ollut jo “imaisu” toisella Pystyn laskulla. Siihen kala sitten otti ja täytyy tunnustaa, että taas kerran ehti sen ensimmäisen sekunnin aikana miettiä montaa asiaa. Olotila vaihtelee epäuskoisesta riemukkaaseen leijuntaan.

Hanhivirran 2,7 kg 65 cm
Otti tapahtui 00.50 eli pimeimmällä hetkellä. Kala ei tehnyt hirveitä syöksyjä, mutta muuten oli tosi arka ja pelkäsi tietenkin haavimiehen valoa. Käytimme muuten ensimmäistä kertaa haavia, jonka Juhku oli ottanut mukaan ja se toimi erinomaisesti. Suurimman hankaluuden aiheutti pimeys. Kalaa oli mahdotonta nähdä ellei sitä saanut nostettua pintaan. Kala haavittiin kuitenkin onnellisesti n. 15 minuutin väsyttelyn jälkeen ja sillä oli painoa 2,7 kg ja pituutta 65 cm. Yöllä kala fileoitiin ja yhden fileen puoliska loimutettiin ja siksi lukijoiden täytyy ymmärtää tuon viimeisen päiväkirjamerkinnän oudohko ajankohta. Loput palat vakuumiin ja kerrankin oli jopa kotiin tuomiseksi Kuusingin taimenta.

Pojilla oli taas hieno retki. Muutamia harjuksia ruokalakalaksi ja tietenkin tuo taimen aina kruunaa hienon viikon. Porukkaa oli aika paljon ja myös joen keskivaiheilla rupeaa olemaan jo ruuhkaa parhailla paikoilla. Itselle tuo Pystykallio on muodostunut ehkä liiankin tärkeäksi paikaksi ja illalla on vaikea suunnistaa muualle. No nyt varmasti myös Hanhivirran arvo omissa silmissä nousee.

Viikon menu on vielä pakko julkaista eli
1. päivä sisäfilepihvit valkosipuliperunoilla punaviinin kera
2. päivä hirvenlihasäilykepihvit pekonipastan kera höysteenä fetaa
3. päivä poronkäristystä
4. päivä hiilloksella paistetut peruna nyytit
5. päivä harjuskeitto
6. päivä miilunpolttajan pasta

Ensi vuoden viikon reissu taitaa suuntautua käsivarren suuntaan, joko Suomen tai Ruotsin puolelle. Täytyy toivoa, että edes lyhyen reissun pääsisi tekemään myös Kuusingille.

Lisäsin kuvagalleriaan muutaman kuvan reissusta ja päivittelin päiväkirjamerkinnät myös oikealle paikalle tuonne Kuusingin päiväkirja osioon (siirsin myös 2005 vuoden merkinnät sinne).