Teerikauden avaus

Teerimetsällä 2006 Kello pärähti soimaan tänä aamuna Replotin perillä klo 4.30. Eilen oli aikasten lailla kova työpäivä ja yöunet jäivät n. neljään tuntiin. Niin me kuitenkin Pimiän kanssa reippaasti nousimme ylös ja ajelimme Jurvan teerimaille.

Siellä lähdimme metsään klo kuuden jälkeen. Lintuja bongasimme melko mukavasti, mutta kaikki valitettavan kaukana. Yllättävän arkoja teeret olivat vielä/jo (tarpeeton yliviivataan) ja edes varmistinta ei tarvinnut ottaa kertaakaan pois. Toinen havainto oli, että yhtä poikuetta lukuunottamatta kaikki teeret (5 kpl) olivat jo yksinäisiä erakoita. Muistaakseni viime vuonna aloituksessa valtaosa havainnoista oli poikueita.

Blackie rupeaa toimimaan koko ajan paremmin myös kanalinnustuksessa. Varsinkin ensimmäinen teeri oli tänään selkeästi koiran bongaama ja karkuutus tapahtui vasta kun annoin käskyn. Valitettavasti senkin linnun lähtösuunta oli väärä.

Palasimme siis kierrokselta ilman saalista, mutta tunteja meille kertyi lähes 5 ja kilometrejä n. 15, joten kyllä tämä metsästys myös kuntoilusta käy. Ja mukavaa meillä vain taas oli.

1 Kommentti

  1. Hyvä Eris(eräretku)!

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Sipinrinne.com