Varpuspöllö Varpuspöllö tuli tervehtimään meitä parvekkeen kaiteelle. Siinä se pyöritteli päätään ja ihmetteli ihmisten outoa elämää. Luontotupa kirjoittaa varpuspöllöstä näin:
TUNTOMERKIT:
Hyvin pieni, kottaraista pienempi, 15-19 cm. Lentää nopeasti, tikkamaisen syväaaltoisesti. Tähystää usein kuusenlatvassa. Selkäpuoli ruskea ja kauttaaltaan valkoisten täplien kuvioima, alapuoli valkea ja tummien viirujen kirjailema.

ÄÄNET:
Naaraan ääni mustarastasmainen venytetty vihellys “tsiih”, tai nouseva “jook juuk jyyk jiik” sarja.

ELINYMPÄRISTÖ:
Laajat havu- ja sekametsät, talvisin myös taajamien lähistöllä.

RAVINTO:
Pikkujyrsijät ja –linnut rastaan kokoisiin.

Viikonloppu kului taas perjantaista sunnuntaihin Replotissa, jossa saimme “ihailla” mm. ensilunta ja sunnuntaina valmistunutta laituria. Teimme Tepon kanssa pitkän päivän laiturin kimpussa lauantaina ja vielä jäi sunnuntai aamupäivälle vähän naputeltavaa, mutta nyt laituri on valmiina talven kestotestiä varten.