Replotissa meillä oli mökkipäiväkirja, jota todella ahkerasti pidimme ajan tasalla. Tavoite oli, että jokaiselle siellä vietetylle päivälle tulisi merkintä. Ja se tavoite toteutui. Samaa linjaa jatkettiin aluksi myös täällä Rönnskärin perukoilla. Nyt on kuitenkin tunnustettava, että kirjan pito on jäänyt. Olemme täällä jo nyt lähes päivittäin, ja kirjan täyttäminen on unohtunut. Onneksi on tämä Sipinrinteen virtuaalinen päiväkirja, johon ainakin bittimuotoon voi kirjailla asioita ja mietteitä.

Tänään olemme Piian kanssa olleet ahkeria; koko pitkä päivä on kulunut ulkona puita kaataessa ja ennenaikaista Pääsiäiskokkoa polttaessa. Kaadoimme ja karsimme mökin itäpuolelta puita ja alaoksia nurin. Oksat ja latvat poltimme koko päivän kestäneessä kokossa. Rungot on kasattu odottamaan pätkimistä ja pilkkomista.

Tällainen työ, jota tänään on tehty, on todella antoisaa. Näkee välittömästi työnsä jäljen ja tontin parhaimmat puolet tulevat pala palalta esiin, kun tiheää metsää saadaan vähän harvennettua. Jännityksellä odotamme kesää ja kesäistä Tyrskyluotoa. Olemme nähneet paikan vasta marraskuusta lähtien syksyisessä ja talvisessa asussa ja vedenkorkeudessa. Kesällä paikka on varmasti ihan erinäköinen.

Jäiden lähtö on myös yksi mielenkiintoisen odotuksen kohde. Replotin lahdelta ne lähtivät siellä vietetyn 8 vuoden aikana aina Vapuksi, kolmen päivän tarkkuudella. Täällä ennuste on oman arvioni mukaan ainakin pari viikkoa aikaisemmin. No senpä seuraavat viikot näyttävät.

Vielä kirjattakoon, että Piika ja Pehtoori viettävät seuraavat puolitoista kuukautta maalaiselämää harjoitellen, kun Julykin on pääkaupungissa preppauskurssilla toukokuun puoleen väliin asti. Ja ensi viikko vietetään talvilomaa metsuri- yms. työn merkeissä.