Kuusingin säännöt 2007

Laitetaan nyt vielä tänne Sipinrinteen vaikutuspiiriinkin nähtäville ja spekuloitavaksi Kuusamon Taimenjokien (Oulanka, Kitka ja Kuusinki) sääntöuudistukset tulevalle kaudelle. Iso kalastuskunta (koostuu ilmeisesti useammasta pienestä) on kokouksessaan 14.4. päättänyt seuraavat uudistukset sääntöihin:

 • Viikkorauhoitus jää pois (aikaisemmin rauhoitus maanantai klo 18-00-tiistai klo 18.00)
 • Taimenen alamitta 60 cm (aik. 50 cm)
 • Kalastuskausi päättyy 31.8 (aik. 10.9.)
 • Kiintiöt Kitkajoki 3 taimenta/kausi ja Oulanka ja Kuusinki 5 taimenta/kausi

Oma, ehkä vielä varmuudeksi hahmottumaton kantani on muutoksiin seuraavanlainen.

Plussaa:

 • Viikkorauhoitus tuo meille turisteille yhden lisäpäivän kalastukseen. Ei tarvitse lähtöpäivää tai lopetuspäivää enää miettiä sen kannalta
 • Alamitan nosto ehdottoman hyvä asia. Alamitta voisi olla jopa se monen kannattama 65 cm
 • Kiintiöt eivät omaan kalastukseen ole hirvittävästi vaikuttaneet, jostain kumman syystä :-o. Hyvä asia joka tapauksessa, että kiintiöt ovat olemassa
 • kauden lyhennys varmasti turvaa kalalle rauhallisemman kutuajan syyskuun alusta alkaen…. mutta

Miinusta:

 • Syyskuun harjuksen kalastus on ollut ehdottomasti kauden huippuhetkiä. Nyt se jää pois. Meidän täytyy myös aikaistaa syksyn reissua parilla viikolla. Kalastajia on syyskuussa ollut omien kokemusten mukaan todella vähän, joten tämän vaikutus kokonaisuuteen jää vähäiseksi. Tämä antaa myös salakalastajille lisää pimeitä syysöitä verkkojensa ja mato-onkiensa virittämiseksi. Valvonta lienee rauhoituksen jälkeen olemantonta.
 • Viikkorauhoituksen poiston miinuspuoli on tietenkin se, että taimenen elämää helpottanut vapaapäivä on poissa. Nyt täytyy koko ajan ja joka päivä miettiä minkä värisen Sarvijaakon ottaisi suuhunsa.

Eli ei ole helppoa olla viisas. Ehkä kuitenkin säännöt ovat tätä kautta menossa parempaan suuntaan ja plussapisteita on enemmän kuin miinuksia. Varmuuden saamiseksi pitäisi olla taas antti tuurimaiset varmat mielipiteet ja elämä olisi paljon helpompaa.

2 Kommenttia

 1. Hei. Tuliko verkolla Rönnskäristä kalaa?

 2. Hei Teppah! Aluksi täytyy pyytää anteeksi, että jouduin vähän editoimaan sun kommenttiasi. Koska kunnioitettava lukijakunta kuitenkin lukee näitä jumalaisia artikkeleita vuosienkin kuluttua, niin tuo “tuliko verkolla kalaa”-kommentti Kuusingin säännöt 2007-artikkelissa voisi herättää suurta hämmennystä ja hilpeyttä;) Laitoin siis verkolla-sanaan linkin tuohon Vaarin kuvaan ja lisäsin Rönnskärissä sanan.


  Ja lopuksi vastaus kysymykseesi: verkot olivat vesilla 2,5 tuntia ja saaliina yksi kokonainen ahven!

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Sipinrinne.com