Talven neljännestä takatalvesta huolimatta kurjet ovat saapuneet Rönnskäriin. Eilen kuulin jo niiden kevätkäheää ääntelyä lahden perältä ja tänään niitä näkyi kahdessa eri parvessa suuntaavan kohti pohjoista. Valitettavasti en laiturin rakentamiselta ehtinyt saada niistä kuvaa, mutta kirjattakoon tämä kuitenkin muistiin tulevien keväiden vertailutiedoksi.

Joutsenet uiskentelevat Bargagrundin takana olevassa avovedessä ja ihmettelevät kevään hidasta etenemistä. Nämä hyytävät takatalven kelit ovat saaneet aikaan sen, että sulan reuna on jämähtänyt paikalleen ja avovettä saa tällä rannalla vielä odottaa. Vielä täytyy lisätä myöhemmän illan kotkahavainto. Tämä yksilö istuskelee sulan reunalla ja tarkkailee joutsenen uiskentelua lähistöllä. Varikset pörräävät kotkan ympärillä ja ilmeisesti jonkinlaista taistelun poikasta on ilmassa.

Lauantai ja sunnuntai kuluivat kokonaan laiturin kanssa ahkeroidessa. Nyt on laituriosan kansi valmis ja ensi viikonloppuna täytyy lähteä kasaamaan rannan puolella oleva terassiosaa.