Tyrskyluodon Maija ja Janne

Tyrskyluodon Maija ja Janne En nopealla selauksella löytänyt Sipinrinteestä aikaisempaa tarinaa tästä lokkipariskunnasta, joka sitkeästi pesii Drömmenin edustalla olevalla kivellä. Aikaisemmat omistajat jo kertoivat tästä pariskunnasta ja pakko se oli viime keväänä uskoa, kun lintujen pesän rakennus alkoi. Nämä lokit rakentavat vuosi toisensa perään pesänsä aivan rantakivikossa olevan isomman kiven päälle. Pesä on alttiina pahimmille pohjoisen ja lännen välisille tuulille ja tietenkin meidän muiden asukkien liikehdintä varmasti myös häiritsee lokkiperheen elämää.

Tästä kuvasta, joka on otettu terassilta, näkee hyvin pesän sijainnin. Viime keväänä pesintä onnistui ja pesässä näkyi poikasten päitä kärkkymässä ruokaa. Silloinkin pahimmat myrskyt löivät aaltoja hautovan emon yli, mutta sitkeästi se vain pysyi paikallaan munia suojelemassa. Tänä keväänä kova pohjoismyrsky jo kertaalleen hajotti pesän, mutta sitkeä pariskunta rakensi sen uudelleen ja nyt näyttää siltä, että haudonta on jälleen menossa.

Olemme tänne muuton jälkeen lukeneet Myrskyluodn Maijan ja Jannen tarinan ikään kuin uskon vahvistamiseksi ja sen mukaisesti on helppo ollut nimetä nämä sankarit Tyrskyluodon Janneksi ja Maijaksi. Elämä ei ole helppoa täällä saaristossa!

1 Kommentti

  1. Vuoden takaiseen artikkeliin täytyy lintujen palattua kommentoida, että huonosti kävi tämän vuoden (2008) pesinnässä. Kovat pohjoismyrskyt veivät pesän armotta meren syliin.

Kommentointi on suljettu.

© 2022 Sipinrinne.com