Syksyn metsästys- ja kalastuskausi on alkanut

Se on lahnaEilen aamulla kello herätti klo 5.00 ja kertoi, että miehen pitäisi lähteä metsästämään teeriä. Ei se auttanut kuin uskoa kellon käskyä. Otin molemmat koirat mukaan ja auton keula kohti Kurikkaa. Siellä kiertelimme aamupäivän teeriä etsien. Lintuja kyllä näkyi, mutta sen verran kaukana, että haulikon ulkoiluttamiseksi tämäkin reissu taas meni. Ei siis saalista. Onneksi hyvät eväät ja kuulaan kaunis syyssää helpottivat olotilaa. Kävin lyhyen lenkin myös Jurvassa, samalla kun vein sinne kuivattavaksi perjantaina Replotista keräämämme n. 10 litraa suppilovahveroita.

Metsäreissun jälkeen kävin viemässä verkot vesille ja samalla kävin heittelemässä karikolla parin kilometrin päässä. Hauet olivat kovasti innoissaan tarjoilemistani vieheistä ja melkeinpä ensimmäistä kertaa Rönnskärin lyhyessä historiassa sain oikein kunnolla haukikalaa. Kyllä ne oikeat paikat vain pikku hiljaa löytyvät.

Tänään kävimme Tepon kanssa, ennen verkkojen hakemista, vähän heittelemässä ja hauet olivat edelleen otillaan. Toisen verkoista olin vienyt ensimmäistä kertaa syvälle, noin kahteentoista metriin, mutta siellä uiskenteli vain lahnoja, joista tuossa yllä on niistä suurin. Rannan tuntumassa olleeseen pikkuverkkoon oli uinut muutama säynävä ja ahven, mutta onneksi myös syksyn ensimmäinen siika. Siitä saamme huomenna mukavan iltapalan.

1 Kommentti

  1. Näin tosta lahnasta viime yönä unta 😀

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Sipinrinne.com