Olemme menossa Jukan ja Merjan kanssa Roomaan pidennetyn viikonlopun viettoon ensi viikonloppuna. Jukka viettää tasavuosia ja Rooma tuntui paikalta, jossa vanhojen miesten (ja huomattavasti nuorempien vaimojen:-o) on mukava muistella menneitä. Olimme Jukan kanssa Roomassa InterRaililla v. 1982… siis jessumanteraara sentään, yli 26 vuotta sitten! Ehkä on jo aika palata uudelleen.

Tästä löytyy Google Earthin linkki Rooma.kmz, josta näkyy hotellimme ja samalla ne lukemattomat kuuluisat nähtävyydet, joita Rooma on pullollaan. Tuosta kun mittailee niin huomaa, että hotellilta (Arenula) on reippaan kilometrin matka kaikkiin kuuluisimpiin paikkoihin, kuten Colosseum, Espanjalaiset portaat, Vatikaani ja Pantheon. Linkin katsomiseen tarvitsee koneelle Google Earthin, jonka saa täältä. Tuo sovellus on sen verran kätevä ja hyvä, että sen käyttöönottoa voin suositella joka tapauksessa. Siitä on helppo etsiä paikkoja ympäri maailmaa. Kirjoittaa vain hakukenttään esim. kaupungin ja osoitteen niin näkee kohteen sijainnin satelliittikuvasta. Varsinkin kaikista isoista kaupungeista on loistavan tarkat kuvat.

Koetan raportoida matkamme edistymisestä sitten loppuviikosta edes kuvapäiväkirjaan.