Mikkelinsaaret 6.12.2008

Janne ja Blackie tarkkailevat kuvien kelluntaaStarttasimme Jannen kanssa itsenäisyyspäivän aamuna kohti Mikkelinsaaria ja Jannen mökkiä. Tavoitteena oli verkottaa siikaa ja taimenta. Myös aseet olivat mukana, josko vielä tavattaisiin myöhäisherännäisiä vesilintuja, lähinnä telkkiä ja ihan onnen kantamoisena ehkä hanhia.

Teimme treffit Grönvikin parkkipaikalle, josta lähdimme yhdellä autolla kohti Norrskattia. Siellä laskimme Jannen veneen vesille. Sumu oli aamulla melkoinen ja tuntui, että se edelleen tiivistyi, kun lähdimme ajamaan kohti Mikkelinsaaria. Reitillä oli yksi isompi selkä, joka piti ylittää ja kaikki rannat katosivat usvan harmauteen. Janne otti suunnan “merkkikiveltä”, mutta gps näytti, että veri veti hieman vasemmalle. Tästä kuvasta näkee, että kokemuskaan ei auta kovassa sumussa. Jos olisimme ajaneet vielä hieman enemmän vasempaan, niin olisimme löytäneet itsemme avomereltä! Nyt mukaan tullut gps opasti meidät nopeasti takaisin oikealle reitille.

Pehtoorin valtasi puhdas kateus, kun pääsimme perille. Upea paikka Mikkelinsaarten länsireunalla. Pitkä niemenkärki, josta avautuu valtavat avomerinäkymät. Sieltä löytyy hiekkarantaa, kivikkoa ja varmasti myös aina joku suojainen poukama tuulella kuin tuulella. Kerta kaikkiaan upea paikka!

Janne tähtäilee kaukana olevia telkkiäLaskimme siikaverkot vesille ja tarvittavien pehtoorihommien jälkeen kävimme laittamassa muutaman telkän kuvan houkuttimeksi syksyn viimeisille linnuille. Joitakin telkkiä näimme, mutta ne jäivät niin kauas, että vain aseen kiikarin kautta pystyi niitä seuraamaan. Valitettavasti myös verkot olivat puhtaat muutamaa simppua lukuunottamatta. Tänään ei siis saalista.

Pojilla oli kuitenkin hieno äijäreissu. Ensi vuonna täytyy löytää aikaisemmin syksyllä aikaa tällaiselle retkelle. Ehkä silloin saamme paremmat saumat myös lintusaaliiseen. Joka tapauksessa vietimme ulkona hienon myöhäissyksyisen päivän. Kiitos vielä Jannelle siitä!

3 Kommenttia

  1. Upea maasto. Musta rekkukin oli asialla 😀

  2. Ensimmäinen pilkkihavainto tehty tänään Suvilahdessa, lähellä asuntomessualuetta.

  3. Höh! Saaristossa vielä metsästellään ja kalastellaan ihan avovesissa. No kyllä tänään on rannassa ollut pieni jääriite, mutta pikkubusse meni vielä soutamalla helposti läpi. Näikkös muuten kun saimme komean siian?

Kommentointi on suljettu.

© 2022 Sipinrinne.com