6. retkiluistelupäivä Tänään saimme kuudennen retkiluistelupäivän tälle kaudelle. Teimme parin tunnin lenkin ennen saunaa Raippaluodon pikkusillan luona ja Grönvikin lahdella. Lumen päällä oli paikoitellen parin sentin lumikerros, mutta se ei juurikaan haitannut luistelua. Ainoastaan siirtymissä lumettomalta alueelta lumelle täytyi hieman varoa. Täysin sileää jäätä oli vain muutamassa paikassa. Tiistai-illalla satanut lumi oli sekoittunut jään pinnalla olevaan veteen ja jättänyt pinnan epätasaiseksi, mutta kuitenkin täysin luisteltavaksi.

Eilen hankitut retkiluistelusauvat (Lundhags Vector) maksoivat jo tänään hintansa, kun lähestyimme Grönvikin suuaukkoa. Jään pinnan väri muuttui ja onneksi huomasin sen. Pari iskua sauvoilla ja läpi meni. Sen jälkeen retkikunnalle komento varovasti rannan suuntaan ja vahvemmalle jäälle. Tässä lajissa on riskinsä, mutta oikeilla varusteilla niitä riskejä pystyy minimoimaan. Toisaalta muistan jostain lukeneeni, että retkiluistelussa täytyy oikeasti asennoitua siten, että joskus pulahtaa. Varusteet täytyy olla sen mukaiset.

JK 18.1.2009! Raportoitakoon vielä itselle muistiin, että 7. retkiluistelu onnistui tänään. Teimme Tepon kanssa reippaan tunnin lenkin. Yritimme etsiä uusia reittejä lännen suunnalta, mutta huono jää ajoi meidät taas takaisin tutuille pohjoisväylille.