Lokkien evoluutio ja muuta rantaelämää

Aikaisemmista epäilyksistäni huolimatta Tyrskyluodon Maija ja Janne päättivät muuttaa pesäpaikkaansa siitä epätoivoiselta kiveltä turvallisemmalle paikalle. Tänä vuonna he tekivät pesän Tyrskyluodon vanhan, tarpeettomaksi jääneen puuceen katolle! Janne istuu kuusen latvassa (!) vartioimassa Maijan hautomista. Sen verran kameran kanssa puuhailuni häiritsi, että Maija joutui jättämään pesän hetkeksi ja tekemään muutaman äänekkään lentokierroksen vastalauseeksi liialliselle tungettelevaisuudelle. Tässä kuvassa hän ottaa juuri ilmaa siipien alle. Selkeätä evoluutiota on siis havaittavissa näiden rantarakentajien elämänkaaressa.

Vapun aikoihin Vaarin uistimen perässä kävi pariinkin kertaan taimen pyörähtämässä ja sen innoittamana olen aika ajoin kierrellyt rannat heittelemässä. Kaija kuvaili laiturilta ja terassilta, kun poikien kanssa teimme rantakierroksen. Kalastuksen suhteen veljekset ovat kyltymättömiä! Innokkaana ja herkeämättä he jaksavat seurata kalastajan heittelyä. Onpa Blackie jo kerran tippunut selälleen mereen laiturilta, kun liian touhukkaasti kannusti kalastajaa. Onneksi ei sattunut mitään.

Yllä kuva veljeksistä kahlaisemassa tasatahtiin, kun vaihdamme heittelypaikkaa seuraavalle kalliolle.

Kaija onnistui myös kuvaamaan Mårtenin ylilennon. Täytyy antaa kuvaajalle täydet pisteet onnistuneesta kuvasta nopealla varoitusajalla, kun joutsen varsin matalalla yllättäen ilmestyi saunan takaa.

1 Kommentti

  1. Siikamaisen hyviä kuvia!

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Sipinrinne.com