Lokin poikaset kasvavat

Maijan ja Jannen poikaset viettävät edelleen aikaansa Drömmenin rantakallioilla. Vanhemmat istuvat pääasiassa laiturin kaiteella vartioimassa ja värjäämässä öljyttyjä pintoja vaaleammiksi. Ne ovat varsin kesyjä ja olemme kaikki, Blackietä ja Charlieta myöten tottuneet toisiimme.

JK 30.7.2009 eli selitysosaa ja jatkoa kommenteissa olevaan keskusteluun!

Rajasin tuon yllä olevan kuvan paristakin syystä. Toinen oli se, että pidin tuon kiven väristä lokin edessä. Toinen syy oli pakottava eli kuvan yläreunassa on kiven heijastuma veteen, joka piti rajata pois. Alla alkuperäinen rajaamaton kuva. Ehkä sen hieman saisi rajattua paremmin, jos leikkaisi ihan kiven alareunasta.

Laitan tähän arvosteltavaksi pari muutakin kuvaa, jotka otin samana päivänä iltapäivällä, kun lintuveljekset taas maleksivat kalliolla. Tämä ylempi kuva on rajaamaton.

Tätä kuvaa yritin rajailla Raahvikon kommenttien mukaisesti vaikka taustalla onkin veden sijasta kaislikko

6 Kommenttia

  1. No,no. vastavalo. Jess. Asettelu jess: katseen suuntaan tilaa, lintu näkyy kokonaisuudessaan, kultaista leikkausta jos hakee, niin pystysuunnassa pään takaosan untuvat ja vaakasuorassa linnun vatsan viiva. En voi mitenkään moittia… 🙂

  2. Ohhoh! Tässähän ihan häkeltyy. Olosuhteet ja edellytykset kyllä olivat kuvalle otolliset.

  3. Nyk’ku sanoot. Miltä kuva näyttääs, jos vaakatason kultainen leikkaus oliski linnun keskikropan vaiheilla, jolloin merta ja taivasta näkyis vähän enemmän ja edustaa vähä vähemmän. Min’en tierä. Sen tierän, jotta täm’on niuhottamista. Mutta täyrellisyyttä taivootelles 🙂

  4. Jatkan vielä marmattamista. Jos ylähällä olis enemmän tilaa ku alahalla, vois olla ehkä vielä pareet. Mutta täm’on hienosäätämistä, johonka ei pysty ku tilanne on käsis.

  5. Noh! Kattos ny kuule. Mä teen tähänkin artikkelihin jäläkikirijootuksen notta pääsen seleventämähän tätä kuvaa.

  6. Täytyy sanua, jotta sun rajaamas kuva on pareet kun alakuperäänen ja paras kaikista näistä otoksista.

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Sipinrinne.com