Hanhestamassa 28.8.2009

Pääsin eilen Ingmarin kanssa ensimmäiselle hanhestusretkelle. Olimme Sundomin saaristossa, jossa on kilometrejä pitkät kaislikkorannat. Veneenä meillä oli itse tehty vaneerijolla, jota Ingmar lykki kaislikon seassa ja Pehtoori sai seistä suurena valkoisena metsästäjänä keulassa. Olimme olleet vesillä alle puoli tuntia, kun kolme hanhea lähestyi suoraan meitä kohti. Niistä onnistuin pudottamaan ensimmäisen hanhisaaliini. Se lensi vielä jonkin matkaa ennenkuin putosi alas n. 100 metrin päähän. Olimme edelleen kuitenkin onnekkaita ja löysimme tiheässä kaislikossa suoraan saaliin luo. Vähän oli koiraa ikävä tässä vaiheessa, mutta en arvannut ottaa kumpaakaan mukaan, kun en tiennyt lajin luonteesta vielä mitään.

Olimme vielä koko illan passissa kaislikon reunalla ja näimme satoja hanhia. Ne lensivät useiden kymmenien yksilöiden parvissa, mutta yhtään parvea tai yksilöä ei enää osunut meidän kohdallemme. Hieno ilta ja hieno saalis. Kiitos Ingmar!

6 Kommenttia

  1. Onnelia! Saakko kaikki haulit pois ennen syämistä?

  2. Heh! Tosimies sylkee luut toisesta suupielestä ja haulit toisesta.

  3. Raportoitakoon tänne, että nautimme sunnuntai-illan ratoksi hanhen maksaa pekonin kera. Olipa valtaisa makuelämys! Toivottavasti tämän pystyisi joskus uusimaan!

  4. Ja valakopippuri sopii…?

  5. Jep! Sopi se! Piti nimittäin soittaa illalla Raahvikolle ja kysyä resettiä. Teimmä joskus Replotis hirven vasan maksasta vastaava ja en muistanu oliko siinä mustaa vaiko valakoosta pippuria. Valakoosta laitoomma Raahvikon ohjeen mukaan.

  6. saako tuonne sundomiin sorsalupia tai muualle vaasaan jos saa niin sähköpostia tulemaan

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Sipinrinne.com