Kirjoitin jo maaliskuun lopussa miten joutsenten etupartio etsi sulaa vettä. Sitä ne muuten etsivät edelleenkin. Nyt joutsenia näkee useamman kerran päivän mittaan lentelemässä rannan tuntumassa. Nämä sankarit pongasin illan suussa Babbas fladanilla, jossa ne lensivät edestakaisin. Kesäksi on tulossa taas rajua kolmiodraamaa sillä nämä liikkuvat jo nyt kolmestaan ja arvatenkin kaksi urosta tappelee taas koko kesän samasta mimmistä.

Sulan reuna on nyt jämähtänyt Bargagrundin takana olevaan karikkoon. Yöpakkaset, tuulettomat kelit ja viileät ilmat eivät edesauta jään ja lumen sulamista. Yritimme maanantaina vaeltaa Björköbyn kärkeen, mutta sielläkin lunta oli vielä niin paljon, että metsässä ei päässyt eteenpäin. Missään ei näkynyt myöskään vielä avovettä. Jopa Ritgrund näyttäisi olevan vielä jäiden saartama. Kärsimättömän hermoja koetellaan.