“Onni täällä vaihtelee” laulettiin jo vanhassa laulussa. Drömmenissä ovat vaihtuneet säät! Yhteen päivään on mahtunut monenlaista vaihetta. Aamulla, kun heräsimme niin mittari näytti jo 16 astetta ennen kahdeksaa. Siitä lämpötila kipusi pikku hiljaa ylöspäin antaen päivän huippulukemiksi jopa yli 26 astetta. Olimme sopineet, että grillattavat ovat valmiit klo 17 mennessä. Ryhdyin grillaamaan vielä suhteellisen hyvässä ja lämpimässä kelissä, vaikkakin sadekuuro oli tiputtanut lämpötilan jo alle 20 asteen. Grillauksen aikana, puolen tunnin sisällä, lämpötila laski vielä lähes kymmenen astetta ja alimmillaan käytiin 10 asteessa. Eli muutaman tunnin sisällä lämpötilavaihtelu oli noin 16 astetta. Kokki sai hakea villapaidan ja venevajasta karvatakin ja sen jälkeen vielä sydwestin.

Nyt jyrisee ukkonen ja mittari on jämähtänyt noin 12 asteeseen. Saas nähdä jaksaako keli ennusteen mukaisesti kääntyä taas poutaiseksi. Lämpötilankin pitäisi huomenna olla taas yli kaksikymmentä. Juuri nyt ei ole kuitenkaan vielä kesä!