Kevät tuo taas tullessaan tutut tapahtumat. Maija ja Janne ovat pyörineet koko toukokuun rannassa. Viime vuonna pesä ilmestyi vanhan puuceen päälle, mutta nyt sen katto on tyhjätty ja sileä pelti ei onneksi houkuttanut heitä. Niinpä he yhden välivuoden jälkeen ovat taas tehneet pesän samalle rantakivelle. Tuuli on jo pariin otteeseen heittänyt pesän mereen, mutta nyt se näyttäisi pysyvän ja haudottavaakin on pesään pullahtanut. Tiedämme seuraukset eli aamumetelit ja laiturin sotkemiset, mutta emme raaski heitä tuosta häätää.

Myös mustakurkku-uikut ovat pyörineet rannassa. Välillä niitä näkyy kolme yksilöä, joten jonkinlaista kolmiodraamaa on havaittavissa. Istuskelin aamulla laiturilla aamukahvilla, kun tätä kuvaa otin. Valitettavasti aurinko killitti samalta suunnalta ja vastavaloon eivät värit kunnolla näy ja silmät jäävät tummiksi. Täytyy yrittää parempaa otosta ennen kuin nämä kauniit otukset siirtyvät kauemmaksi.

Käen kukunta eilen illalta täytyy vielä tähän aamuraporttiin lisätä!