Olemme luulleet, että Tyrskyluodon Maijan ja Jannen tämän vuotiset poikaset ovat joutuneet petojen saaliiksi. Poikasia syntyi kolme, mutta muutama päivä kuoriutumisen jälkeen ne katosivat. Maija ja Janne ovat kuitenkin jatkaneet vartiointia rannalla ja aina ulos mentäessä ne nousevat lentoon ja aloittavat kovan huudon. Tästä syystä olemme vähän epäilleet, että olisivatko poikaset kuitenkin hengissä. Tänään sitten bongasin kaksi poikasta uimassa rannan tuntumassa. Maijan ja Jannen huutojen kannustamina ne nopeasti piiloutuivat kaislikon sekaan.

Yritin kuvailla niitä laiturilta kännykällä, mutta huonolla menestyksellä. Samalla kaislikon takaa lähestyi Mårten puolisonsa ja viiden poikasen kanssa. Nyt oli rannassa sen verran ruuhkaa, että piti lähteä hakemaan kunnon kamera ja jatkaa kuvaamista terassin suojasta. Yksi lokin poikasista jäi joutsenten ja rannan väliin ja Maija lennähtää tässä alemmassa kuvassa sitä suojelemaan.

Mårten on kuitenkin ehdottomasti sitä mieltä, että ranta on hänen ja häätää alimmassa kuvassa Maijan pois. Poikanen katsoo avuttomana rannassa äitinsä häätöä. Ylimmässä kuvassa näkee, että se pääsi kuitenkin samalla pakenemaan väljemmille vesille turvaan.

Vaikka Mårten Maijan häätikin rannalta pois, niin meidän ei Mårtenin kanssa ole tarvinnut riidellä rajoista sen jälkeen kun kävin hänen perheensä pelastamasta jäistä joulukuussa 2009. Meidän ainoa isompi riitamme sattui saman vuoden toukokuulle, kun Mårten tuli rantaan uhittelemaan