Olimme Lucan kanssa peräti Maailman voittaja koiranäyttelyssä (WDS Helsinki 2014) Helsingissä viime viikonloppuna. Sitä ennen kävimme treenaamassa Jurvan näyttelyssä, josta jo tuli erittäin hyvät arvostelut. Molemmissa näyttelyissä Luca oli vasta pentuluokassa, joka on epävirallinen luokka, mutta tärkeintä oli tuo tuomarien positiivinen palaute. Jurvassa Luca sai KP ja ROP ja Helsingissä KP ja VSP (paras urospentu).

WDS:n arvostelu vapaasti käännettynä:
Erinomainen tyyppi, hyvät rungon mittasuhteet ja rakenne, hyvät pään linjat, hyvä luonne, erittäin lupaava!
Itse kehässä esiintyminen meni kyllä täysin penkin alle. Luca oli etukäteenkin vähän villinä, mutta pääsimme kuitenkin treenivaiheessa vähän paremmin kiertämään kehässä. Itse tilanteessa Luca sitten pomppi ja hyppi ihan koko ajan. Yhtään normaalia juoksuaskelta emme saaneet aikaan. Tuomari kävikin vielä erikseen sanomassa: “You have a very promising dog, very promising… but… you know ja pyöritteli käsiään hymyillen. Ehkä meidän pitäisi treenata kehäesiintymistä hieman enemmän 🙂

Alla muutama kuva näyttelyn tuoksinasta. Alla valmistautumiskuva:


Tässä vielä harjoitellaan seisomista.


Totuuden hetki koittaa…


Tuomarina toimi venäläinen Alexey Belkin, joka tässä arvioi Lucaa:
Nyt saavat näyttely hetkeksi aikaa jäädä ja keskitymme metsästyksen opetteluun. Katsotaan sitten vaikka ensi keväänä Vaasan näyttelyssä, jossa ollaan sitten jo junioriluokassa.