Hiihtaja

Tammikuun lopulla lähdemme taas neljän vuoden tauon jälkeen latvalinnustamaan Ruotsiin. Ensimmäinen reissu oli 2009 Saxnäsiin. Samaan paikkaan suuntasimme seuraavana vuonna ja sitten vuonna 2011 oli kohteena Överkalix. Nyt suuntaamme tammikuun lopulla jälleen Saxnäsiin.

Lintutilanteesta ei ole tarkkaa tietoa, mutta tuskinpa sielläkään lintukanta on vielä kunnolla elpynyt. Sen verran olemme saaneet paikallistietoa, että ilmeisesti metsoja on jopa paremmin kuin teeriä. Starttaamme jo tiistai-iltana, koska laiva ei kulje keskiviikkona. Olemme perillä aamuyöstä ja emme ehkä jaksa lähteä vielä keskiviikkona hiihtämään umpiseen, vaan otamme pilkkivehkeet mukaan ja keskitymme raudun pilkintään ensimmäisenä päivänä. Meille jää vielä kolme täyttä metsästyspäivää ja se varmasti riittää. Jos muistikuvat ovat oikeat, niin kolme päivää metsä/suohiihtoa metrisessä hangessa on riittävän haastava laji. Siksi on hyvä, että nyt parina päivänä on päässyt jo kotimaisemissa jäällä vähän treenaamaan metsäsuksihiihtoa. Kaija on ollut lumikengillä ja itse olen kolistellut Vaarin vanhoilla metsäsuksilla, joilla aion myös Ruotsin reissun taas pärjätä. Vielä on muutamia päiviä aikaa treenanata.

Aamulla olimme Alvarin ja Suskun kanssa HopLopissa. Se oli isovanhemmille ensimmäinen HopLop-reissu, mutta voin vakuuttaa, että ei jäänyt viimeiseksi. Loistava paikka peuhata Alvarin kanssa. On pallomerta, liukumäkeä ja jos jonkinlaista vempainta. Ehkä Alvarin ja ukin suurin suosikki oli formula-auto (linkki videoon) ellei sitten pallomeri, josta kuva alla.

HopLop

Tallenna