Lucan kanssa aamulenkillä ollessa, kuului ensimmäiset joutsenten huutelut tälle keväälle. Näköhavaintoa en vielä saanut, mutta katsotaan saisiko illalla jo moikattua niitä silmätysten. Kameraa täytyy ryhtyä kantamaan taas enemmän mukana, että saisi myös todistusaineistoa. Jotenkin tuntuu kovin aikaiselta tämä havainto, mutta täytyy tutkia Sipinrinteen historiaa, josko sieltä löytyisi muilta vuosilta merkintöjä kevään etenemisestä joutsenhavaintojen muodossa. Huhtikuussa odotetaan sitten innokkaasti ensimmäisiä kurkien hyytäviä huutoja.

Meillä on kevät 🙂

JK! Kyllä Drömmenin rannoilta löytyy monta merkintää joutsenista jo maaliskuussa eli ajallaan nuo ovat muuttoaan tekemässä. Artikkeleita löytyy jopa tälla samalla otsikolla. Pitäisiköhän kirjoittajan hieman laajentaa sanavarastojaan?

Joutsenet ovat saapuneet 30.3.2010

Kevättalven kuvasatoa 30.3.2011

Kevät etenee taas 25.3.2014