Kuten edellisessä artikkelissa kerroin, niin keväinen sää on hellinyt meitä nyt jo muutaman viikon. Aurinkoinen sää jatkui tänäänkin ja kävimme pyöräilemässä kolmen tunnin lenkin ja kilometrejä kertyi parisenkymmentä. Eilen törmäsimme jäätiehen, joka oli lämpöasteiden ja yöpakkasten ansiosta jäätynyt täysin sileäksi luistinradaksi. Tänään otimme toiselle lenkille monot ja retkiluistimet mukaan ja innokkaina olimme lähdössä luistelemaan, mutta valitettavasti jää oli liian pehmeää ja luistelusta ei tullut mitään. Alla kuitenkin kuva tilanteesta, kun Kaija on innokkaana aloittamassa luisteluosuutta. 

Alla on myös kuva jäniksen pojasta, johon törmäsin, kun ajoin kärryä paikoilleen tallin päätyyn. Ilmeisesti niillä on ollut pesäkolo, jossain vanhan kärryn alla. Toinen poikanen kömpi edellä ja piiloutui mättääseen parkkipaikan viereen, mutta tämä jäi ihmettelemään pehtoorin puuhia.

 

Muuta raportoitavaa on vielä lintujen osalta eli joutsenia ja hanhia näkyy päivittäin. Samoin merikotkat ovat aktiivisesti liikkeellä. Lokkien määrä ja ääni lisääntyy päivä päivältä ja niillä on selkeästi pesintäpuuhat alkamassa. Ensimmäiset kurkien huudot kuuluivat jo pääsiäissunnuntaina eli aprillipäivänä 1.4. Jäätä on vielä melkoisesti, mutta aika haperoa se jo on. Pitkä matka on kuitenkin vielä ennen kuin Drömmenin rannat vapautuvat jäistä. Jos viime vuonna oli ennätysmyöhään 3.5., niin tänä vuonna mennään kyllä pitkälle toukokuuta ennen kuin jäät ovat lähteneet.