Tagi: Kuvablogi

Kuvagalleria pois päältä

Joudun ottamaan kuvagallerian pois päältä, koska se jumittaa sipinrinne.comia tolkuttomasti. Zehnphotossa lienee jokin bugi, jota nyt ei millään pystytä korjaamaan. jmt:n mukaan se vain saa liikaa php-prosesseja pyörimään ja aina jumittaa saitin.

Koetan ratkaista tilanteen, joko etsimällä uuden galleriasoftan tai sitten jonkin bluginin Textpatterniin.

Harmittaa!

Nörtteilyä pitkästä aikaa

Lähdin tänään kokeilemaan sosiaalisen median linkittämistä Sipinrinteeseen ja löysinkin pari pluginia, joilla pystyy lisäämään esim. Facebookin linkin artikkeliin. Kun taas ei ole hetkeen tehnyt Textpatternilla niin olihan siinä kokeilemista. Nyt kuitenkin artikkelin alla on linkki, josta pystyy linkittämään Sipinrinteen artikkelin haluamalleen Facebook-sivulle. Käyttöön jätin Patrick Lefevren pat_article_social-pluginin. Olisin halunnut, että linkin mukana siirtyy artikkelin kuva naamakirjan juttuun, mutta jostain syystä plugin vie sinne kuvapäiväkirjan uusimman kuvan. Se vaikuttaa vähän hölmöltä, mutta en siihen ratkaisuakaan nyt tähän hätään keksinyt.

Edit 13.1.2014
Poistin nuo pluginit käytöstä ja tein saman Facebook-linkin ihan textpatternin tagilla, jonka toki senkin löysin interneetterin syövereistä. Sama vaiva on tässäkin eli kuvana tulee kuvapäiväkirjan uusin.

Edit 13.1.2014 vielä myöhemmin….
Nyt kuvaksi on jämähtänyt tämä kuvapäiväkirjan avantokuva ja se ei suostu vaihtumaan nyt millään…. menee hermot…. !

Edit 14.1.2014
Tämän illan pähkäilyn jälkeen täytyy todeta, että jotenkin tämä liittyy joko Textpatternin tai Facebookin muistiin jääviin kuviin ja osa artikkeleista nappaa tuon kuvagallerian kuvan. Nyt tämä tuntuisi toimivan uusien artikkeleiden osalta ja sehän riittäneekin… ehkä. Tuohon tagiin on Facebookin ohjeiden mukaan mahdollista liittää parametrejä, joilla kuvia ja tekstejä pystyisi määrittämään, mutta en saanut niitä sovitettua Textpattern-tageihin. Täytyy kysellä viisaimmilta. Nyt Sipinrinne ja Facebook on kuitenkin jollakin tasolla kytketty toisiinsa.

testi 2014

Tasan vuosi sitten jouduimme luopumaan Charliesta. Tämä kuva on n. puolentoista vuoden takaa, jolloin Charliekin oli vielä hyvässä kunnossa ja olimme retkellä Björköbyn kärjessä. Ikävä tuota omituista ruskeaa otusta on edelleen. Kaija vei illalla kynttilän palamaan Charlien haudalle.

Spammaajat kiusaavat

Laitoin kuvagallerian kommentteihin kuvavarmennuksen (captha) päälle, koska kansainvälisillä markkinointiyhtiöillä oli valtavasti kaikkea hyvää tarjottavaa. He halusivat ehdottomasti tuoda kaikki tarjouksensa Sipinrinteen kautta julki.

Kuvablogi kunnossa

Sipinrinteen kuvablogin scripti on ollut Mikan Appelsiini-palvelimella muutaman vuoden. Se palvelu meni nyt kuitenkin hostattavaksi paikkaan, jossa ei onnistu tuo scripti, jolla kuvat siirretään Sipinrinteeseen. Sivuston pääarkkitehti jmt kuitenkin keksi nopeasti sille uuden paikan jossakin netin syövereissä ja nyt kuvablogi taas päivittyy. Ranualta jäi muutama kuva tulematta, mutta onpa sieltä muuta raporttia riittävästi.

Kiitos Juhku!

© 2020 Sipinrinne.com