Sipinrinne on nuotionsavun ja erämaan tuoksuinen tarinointipaikka.

Sivusto rakennettiin jmt:n toimesta ensimmäisen kerran vuonna 2004.  Silloin alustana käytettiin Textpatternia. Yhdentoista vuoden jälkeen on aika siirtyä eteenpäin ja ottaa käyttöön WordPress. Syitä on useitakin eli WordPress tarjoaa nykyaikaisemmat välineet mm. sosiaalisen median yhdistämiseen sivustoon ja myös kuvagalleria kuvapäiväkirjoineen on mahdollista saada taas pelittämään.

Sivuston yläpalkki muodostuu satunnaisesti vaihtuvista kuvista, joihin olen pyrkinyt valitsemaan sivuston henkeen ja osittain jopa väritykseen sopivia valokuvia.

Etusivun valikko löytyy myös yläpalkista. Sipinrinne -otsikkoa tai Etusivu -linkkiä klikkaamalla pääsee aina takaisin etusivulle. Kuvagalleriassa on erilaisiin aihepiireihin jaettuina valokuvamuistoja. Tarinoita -linkin taakse olen kerännyt kirjoitelmiani vuosien varrelta. Niistä on osa jopa julkaistu. Perhoja linkin takaa löytyy jml:n suosikkiperhot tai ainakin perhot, jotka ovat herättäneet eniten tunteita ja hyviä muistoja. Kuusingin päiväkirja on paikka, johon on koottu päiväkirjamerkinnät alkuperäiseltä Sipinrinteen leiriltä since 1994. And the story will continue… Arkisto koostuu kaikista Sipinrinteen etusivulla julkaistuista artikkeleista. Info -linkki jotaa tälle sivulle.

Etusivun pääpalkissa on näkyvissä viimeisimmät artikkelit/kirjoitelmat/hajatelmat. Sitä vanhemmat ajautuvat arkistoon ja ovat sieltä selailtavissa. Toinen vaihtoehto vanhojen selailuun on napsutella sivun alalaidasta “Vanhemmat jutut”/“Uudemmat jutut”-painikkeita.

Sivupalkissa on ensimmäisenä uusin kuva kuvapäiväkirjasta, johon lähettelen online kuvia puhelimella tai jollain muulla härpättimellä. Kaikki kuvapäiväkirjan kuvat löytyvät myös em. kuvagalleriasta. Sivupalkista löytyy myös viimeisimmät artikkelit ja kommentit. Haku-toiminnolla voi etsiä hukattuja kirjoitelmia Sipinrinteen syövereistä. Kategoria -listauksesta pääsee lukemaan ko. kategoriaan kuuluvat artikkelit.

——————————————————-

Laitetaan tähän alle copy-pastena vielä tämä Sipinrinne.com nimen syntyhistoria vuodelta 2004.

Sipinrinne.com

Oman domainin hankkimisen ehdottomasti vaikein osuus oli tuo nimen löytäminen… siis hyvän ja vapaan nimen löytäminen.

Nimiasiaa pyöriteltiin tosi pitkään. Sitkeimpänä peilauskumppanina tuossakin oli JMT, joka oikeastaan lämpeni tälle Sipinrinteelle ja ohjasi minut oikealle tielle. Onneksi itse sentään keksin sen nimen.

Aito Sipinrinne löytyy Kuusamosta Kuusinki-joen rantamilta. Se on paikka, joka löydettiin v. 1993. Jo ensitapaamisessa se nimettiin Sipinrinteeksi. Siellä olemme viettäneet nyt jo kymmenen vuoden aikana vähintään muutaman päivän vuodessa kalastellen ja tulilla tarinoiden.

Jotenkin tuo Sipinrinne sitten voitti muut, kuten www.erakko.net-, www.mettakala.com- tai www.laulukala.com-vaihtoehdot. Se on aidosti itse keksitty, sitä ei varmuudella ole (ainakaan vielä) muilla, millään muullakaan loppupäätteellä ja kuten Aulis kiteytti: “Sipinrinne.com heti haisee savulta ja erämaalta.”

Koetetaan tästä Sipinrinteen bitti-versiosta rakentaa myös nuotionsavun ja erämaan tuoksuinen tarinointipaikka.