Pimiän ja Pehtoorin 1. riistasaalis Vihdoinkin ensimmäinen onnistunut riistalaukaus. Istuimme passissa metsän reunassa. Olimme kyllä nähneet kyyhkyjä, mutta kaikki liian kaukaa. Lopulta kolmannessa passipaikassa kaksi kyyhkyä lensi ampumaetäisyydeltä päältämme ja sain niistä toisen ammuttua alas.

Sen jälkeen oli koiran vuoro ryhtyä työhön. Komensin Blackien hakuun ja lintu löytyi vaivattomasti, vaikka pudotus oli tapahtunut metsätiheikköön. Blackie otti linnun heti rohkeasti kantoon. Siinä vaiheessa tuli sitten vähän takapakkia, koska kyyhkyn sulat lähtevät irti tosi helposti ja niitä Blackie yritti välillä syljeskellä pois. Ilmeisesti kyyhkyn kanssa on monilla noutajilla ongelmia. Komentojen jälkeen riista kuitenkin palautettiin ampujalle. Täten voidaan siis todeta, että kuparinen on saatu rikki sekä metsästäjän että noutajan uralla.

PS! Tätä hetkeä varten olen kantanut JMT:n lahjoittamia sikareita repussa joka metsästysreissulla. Ja nyt sen sai sytyttää. Täten kuitenkin myös virallisesti lupaan, että en sytytä sikaria jatkossa jokaisen onnistuneen riistalaukauksen jälkeen.