Nyt on jotenkin pehtoorimainen olo! Aamulla kello herätti klo 05.00 ja kävin laittamassa kahvin tippumaan ja Pimiälle evästä. Sen jälkeen Kaijan herätys ja eikun matkaan kohti Jurvan teerimaita. Metsään lähdimme teputtamaan aika tarkasti seitsemän aikaan. Keli oli todella hieno. Pari pakkasastetta, pilvetön taivas ja tyyntä. Kun aurinko kipusi mailtaan, se valaisi kauniisti puiden latvoja ja hieman ylemmäs päästyään lämmitti myös kulkijan mieltä ja kehoa. Teeriäkin näimme ja jopa sihtailimme, mutta aina niillä oli joku suojelusenkeli mukana matkassa. Ei siis teerisaalista, mutta Kaija sai jonkin verran suppilovahveroita ja jopa kantarelleja kotiintuomisiksi. Hieno retki ja sen päälle mamman valmistamien lihapatojen äärelle. Vaasaan palasimme alkuiltapäivästä ja eikun kohti Replottia. Kaija ja Juuli autolla ja J veneellä. Mökillä sitten muutama tunti erilaisissa pehtoorimaisissa askareissa; laiturin korjausta, puiden kantoa, saunan lämmitystä jne. Nyt istumme Pimiän kanssa takan ääressä ja naiset ovat saunassa. Olo on oikeasti aika pehtoorimainen. Huomenna pyrimme saamaan kokemusta tyrnimarjojen puristamisesta ulkokarikoilta. Toivotaan lempeitä tuulia.