Jäätilanne 23.4.2009

Jään reuna on pysynyt suurinpiirtein paikoillaan koko viikon. Alkuviikon kovat yöpakkaset jäätävät sulapaikkoja aina uudelleen. Auringon on huokaisten aamulla aloitettava työt alusta ja se joutuu kuluttamaan voimiaan taas samojen paikkojen sulattamiseen. Nyt istun vielä seitsemän aikaan terassilla ja aurinko lämmittää siihen malliin, että sulamista varmasti tapahtuu. Jos tätä jatkuu ennusteiden mukaisesti viikonlopun yli niin alkuviikosta voi avovesi jo olla lähellä.

2 Kommenttia

  1. Arto Nissilä

    27.4.2009 at 12:09

    Hei, onko avomereltä Vaasan länsipuolelta vesiyhteyttä Raippaluodon sillan satamaan? Pitäis purjehtia vene vappuna Vaasan seudelle Uudestakaupungista. terv. AN

  2. AN: Uskoakseni ulkokautta eli Raippaluoto lännestä kiertäen pääsee sillan kaupunginpuoleiseen satamaan. Tuuli tietenkin voi muuttaa tilannetta ja tuoda jäälauttoja esteeksi. Laita sähköpostilla vaikka puhenlinnumerosi niin voin keskiviikkona käydä varmistamassa sillalta tilanteen ja soitella sulle. Itse olen saanut hyvää informaatiota soittamalla merivartiolaitokselle, jotka siellä kuitenkin liikkuvat.

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Sipinrinne.com