Sipinrinteen kuvapäiväkirja ei toimi tällä hetkellä, joten raportoidaan jäiden lähtö artikkelin muodossa. Yllä oleva kuva on 27.4. tilanne länsiaukossa eli vielä ei vesi pääse virtaamaan läpi. Alla oleva kuva on samalta päivältä laiturin kärjen tilanteesta.

Alla alkaa kuvasarja 28.4. tilanteesta. Ensimmäisestä kuvasta näkee, että Drömmenin rannat ovat vielä täysin jäässä.

Tyrskyluodon Maija ja Janne hakevat jo myös tuntumaa jäiden ympäröimään kotikiveensä. Tätä kirjoitettaessa (5.5.) ovat linnut jo alkaneet rakentamaan pesää kovalla kiireellä. Mikä ihme nämä otukset vuosi toisensa perään ajaa rakentamaan pesäänsä moiselle keliherkälle kivelle?

Samana päivänä iltapäivällä tuuli oli ajanut jäät jo pois niemenkärjestä.

Ja malttamattomat kalamiehet tietenkin heti heittelemässä sulassa aukossa.

Tämän kauniin auringonlaskukuvan avulla raportoidaan myös, että auringon lasku on siirtynyt jo Bargagrundin oikealle puolelle. Ajankohta on 28.4.2012 klo 21.30.

Päivämäärällä 29.4.2012 voidaan todeta, että jäät ovat lähteneet. Alla olevassa kuvassa laiturin kärjessä on vielä pieni jääreuna, mutta Pikkubussella soutaen läpi ja tuuli hoiti loput.

Illalla aurinko muodosti taas hienon värityksen Drömmenin asukeille.

Yllä olevan kuvan pilvien asettelu ennusti, että myös iltarusko tulee olemaan kaunis. Alla oleva kuva on klo 23.00. Siitä näkee myös, että laiturin kärjestä jäät ovat lähteneet.

Ja vielä viimeinen kuva 30.4.2012 Drömmenin toisesta kesävakioasukkaasta eli Mårtenista. Myös hän on saapunut puolisoineen rantaviivan käyttöoikeuksista keskustelemaan.

Tänään on siis 5.5.2012 ja on kulunut tasan 30 vuotta siitä, kun Piika ja Pehtoori aloittivat yhteisen taipaleen.