Sidontaohje

Koukku No 8-14, suoravartinen tai larvakoukku
Pää Messinki tai kirkas kuula (kiinnitykseen voi käyttää pikaliimaa)
Painotus Haluttaessa etuosaan voi kiertää lyijylankaa
Kierre Ohut kulta/hopea (ei välttämättä tarpeen)
Runko Halutun värinen polypropyleeni, villa tai näitä uusia kuparilanka-valmis-dubbingeja
 Häkilä Halutun värinen kukko (ei välttämättä tarpeen)

  Kuulapää on oikea monitoimiperho. Virallisten oppien mukaan sitä pitäisi uittaa larvastamalla ja vapaasti uittaen. Kalat eivät kuitenkaan usko pelkästään tuota, vaan ottavat perhoon myös viistettäessä ja alavirtaan roikotettaessa. Se kelpaa niin taimenille, kirjolohelle kuin harjuksellekin. Se on pelkistettynä tosi nopea ja helppo sitoa. Välttämättä se ei vaadi kuin kuulan päähän ja sitten jotain karvaa runkoon. Kaikki loput ovat uskoakseni ihmisen silmää varten, ei välttämättä kalan. Koukkuna olen ruvennut käyttämään suoravartista larvakoukun sijasta, koska suoravartinen tartuttaa kalat paremmin. Väreistä mielestäni sammaleen vihreä (ks. kuva) on toiminut varmiten sekä Kuusingilla että Keski-Suomen koskilla.