Raippaluodon silta 4.1.2008

Innostuimme Tepon kanssa kokeilemaan sillan kuvausta erilaisilla valotusaika- ja aukkosäädöillä. Tässä tulos, kun valotusaika peräti 30 sekuntia, aukko 5.6, ISO 200 ja Shutter speed value 15 s (mikäköhän sekin on ja mitähän muuta pitäisi vielä säädellä?).

3 Kommenttia

  1. Upea kuva! Vanhana valokuvaajana ( wie alte kameraden ) kerron, että Shutter speed value on sulkimen nopeus, eli suljin oli auki 15 sek. Terävyysalue kasvaa, kun aukkoa pienentää, jolloin taas pitää lisätä valotusaikaa. Esim. aukolla 22 ja suljinnopudella 60 sek saadaan tarkkuusalue ulottumaan ihan äärestä äärettömään. Sorry, jos tuli liian naivia opetusta 🙂

  2. Ei se ole naivia opetusta, jos tietämättömälle kertoo asioita! Minun täytyy vain jaksaa opetella ja testailla noita asetuksia. Perhokuvia (makrolle) haluaisin oppia kuvaan siten, että itse kohde olisi terävä ja muualla sitten sameaa. Tuosta ylläolevasta päätellen pitäisi siis perhoa kuvatessa aukkoa suurentaa ja shutter speediä lyhentää… vai?

  3. Jep. Oikein resuneerattu perhon kuvaamisesta.Ehkä joutuu hieman kokeilemaan riippuen objektiivin polttovälistä. Suurella aukolla terävyysalue entisestään kapenee objektin polttovälin kasvaessa (esim. zoomatessa).

Kommentointi on suljettu.

© 2022 Sipinrinne.com