Viimeinen metsästyspäivä alkoi kireän pakkasen merkeissä. Elohopea oli aamulla kahdeksan aikaan laskenut 22 asteeseen. Lukemat vähän hellittivät, kun pääsimme kruunun maille, johon tämän päivän luvat oikeuttivat. Pekka ja Pasi muodostivat taas retkikunnan toisen partion, joka lähti aamulla omille teilleen.

Aamupäivän kiertelimme sitten Jannen ja Tomin kanssa kolmeen pekkaan kukin suunnillamme ilman tapahtumia. Puolilta pävin kokoonnuimme tulille ja makkaran, kahvin ja jägerteen voimin jatkoimme sitten iltapäivän metsästystä. Tuuli puhalsi kaikki pilvet pois ja loppupäivän saimme nauttia uskomattoman kauniista talvikelistä. Siirryimme autolla uuteen paikkaan ja lähdimme taas kukin omille reiteillemme. Itse en lintuja päässyt tässä vaiheessa pongaamaan, mutta Tomi oli laittanut Jannelle viestin, että komea ukkometso oli löytänyt parempansa.

Paluumatkalla pongasimme teeren, jota pääsin yrittämään, mutta valitettavasti tulos oli kehno. Tuon oman ohilaukauksen ja Tomin vastaavan lisäksi seurueen päivän saaaliiksi jäi tuo Tomin ampuma metso. Koko reissun saldona siis kolme ukkometsoa ja kaksi ukkoteertä. Ei huono! Saas nähdä tuleeko tästä traditio.