Tämän tradition eli Juhannusten vieton Ähtärissä, aloitimme vuonna 1984. Peruskokoonpano on ollut sama ja jälkipolvi on meidän puolelta tämän varttivuosisadan aikana päässyt aikuisikään ja paikallinenkin muoriso rupeaa olemaan jo murrosiässä. On se ihme ettei meissä vanhuksissa tapahdu mitään muutoksia 😮 Mukana on vuosien varrella ollut molemmilta puolilta myös sisaruksia ja serkkuja ikimuistoisine vitseineen.

Tämä vuosi taisi olla ensimmäinen kerta, kun meidän tyttäret eivät päässeet edes käymään täällä. Työkiireet pitivät heidät Vaasassa. Kaksi vuotta olemme joutuneet traditiossa jättämäään väliin. Ensimmäinen tapahtui joskus Suddenin pahimmassa murkkuvaiheessa ja toisen kerran rikoimme perinteen toissa vuonna, kun pehtoorin leuka leikattiin.

Kelit ja muut “kiireet” ovat pitäneet meidät muina iltoina poissa nuotiopaikalta, mutta onneksi tänä iltana pääsimme parantamaan maailmaa tässä perinteisimmässä Juhannuspaikassa. Ehkä myös parantuneet ja sivistyneet mökkiolosuhteet ovat tuoneet lisää paikkoja ja mahdollisuuksia iltojen istumiseen. Tämä kuitenkin on se oikea Juhannuksen vietto paikka. Nuotion ympärillä juttu lentää ja maailma parantuu… ehkä. Täytyy varmistaa asia ensi vuonna!