Latvalinnustus 2010

Huomenna suuntaamme taas Ruotsin Lappiin kohteena Saxnäs. Lähdemme iltapäivän laivalla ellei nyt ennustettu myrsky pääse sotkemaan suunnitelmiamme. Merenkurkkuun on luvattu n. 20 m/s etelätuulta. Aaltoja suurempi uhka on ilmeisesti vielä ahtojää, joka etelätuulella voi tukkia kapean merenkurkun. Jos joudumme kiertämään yläkautta, niin ajomatkaa kertyy yli tuhat kilometriä eikä sekään oikein houkuta. Päätämme varmaan illan mittaan miten toimimme.

Metsästykseen olemme varanneet viime vuoden tapaan 3 päivää eli torstaista lauantaihin. Sunnuntai varataan paluumatkaan. Keliennusteet ovat matkustusta ajatellen sunnuntaille paremmat. Toivottavasti perillä on myös inhimilliset sääolosuhteet, että paikalliset metsot ja teeret ovat innokkaasti ja varomattomasti meitä odottamassa. Viime vuonna saalis oli porukalle erinomainen, vaikka omalle kohdalle lintuja ei tullutkaan.

Saalista tärkeämpää on kuitenkin taas päästä hiihtelemään Lapin tunturiin, tehdä tulet ja keittää nokipannukahvit ja nauttia eräelämästä. Illalla laitetaan miesporukalla saunan, hyvän ruoan ja juoman voimalla maailman asiat järjestykseen. Jos tämän lisäksi tulee saalista niin se on ekstraa, joka tietenkin voi kruunata reissun.

Koetan raportoida reissun etenemisestä ainakin kuvapäiväkirjan avulla.

PS! Tomilta tuli tieto, että laiva on huomiselta peruttu. Puolet retkikunnasta yrittää ehtiä iltalaivaan. Jannen kanssa lähdemme aamulla autolla kiertämään Tornion kautta 🙁

PS2! Myös tämän illan laiva on peruttu. Tomi ja Pasi ovat jo lähteneet ajamaan myös yläkautta. Kyllä nyt reissumiehiä koettelee…

1 Kommentti

  1. Jouko Pitkänen

    7.11.2011 at 02:00

    Hei.

    Voisitko laittaa yhteystietoja mistä saa aluelupia, majoitusta ym. latvalinnustukseen uotsista.

    Jouko

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Sipinrinne.com