Björkön kärjessä

Lauantaina lähdimme JMT:n kanssa kohti Björkön kärkeä. Kello oli lipsahtanut jo 11 asti, mutta eipä siitä paljoa murhetta kannettu. Enemmän murhetta ja pelkoa aiheutti jäätilanne. Satelliittikuva Björkön kärjestä;
Olin yrittänyt perjaintaina selvittää sekä merivartioston että Merentutkimuslaitoksen kautta jäätilannetta. Merivartiostoon soitin ja kaverit kertoivat etteivät olleet siellä kärjessä juuri nyt käyneet, mutta ainakin Vikarskatin kalasatama on auki. Merentutkimuslaitokselle lähetin maililla kyselyn ja sieltä tuli paluupostissa viesti, että he palaavat iltapäivällä asiaan. No iltapäivällä tuli seikkaperäinen maili, jossa pahoin pelättiin, että pohjoistuuli on puhaltanut jäälauttoja rantaan. Lisäksi liitteenä oli vielä tuo ohessa oleva kuva. Enpä olisi uskonut saavani noin loistavaa palvelua. Tuosta kuvasta en valitettavasti pystynyt hahmottamaan tuota Björkön kärkeä, mutta se ei ole Merentutkimuslaitoksen vika.

No me ajoimme kuitenkin ensin tuonne Vikarskatin satamaan ja pelkomme oli ollut aiheellinen. Siellä ainakin lautat olivat ajautuneet rantaan. Pienen neuvottelun jälkeen me kuitenkin päätimme lähteä teputtamaan sinne kärkeen, koska parempaakaan suunnitelmaa emme keksineet. Ilkka oli neuvonut meille polunpään ja löytyihän se, joskaan ei aivan helposti. Paluumatkalla totesimme, että suora polku lähtee ihan sataman takaa. Nyt me vähän jouduimme kiertelemään, kun jätimme automme edelliseen risteykseen. No ensi kerralla pääsee helpommalla.

Kun pääsimme perille niin mökin edustalla makoili kolme nuorta miestä hieman ehkä kumaraisessa olossa. Pojilla tuntui olleen hyvä (kala)reissu. Hetken turinoinnin jälkeen kävimme ihan kärjessä toteamassa tilanteen eli lautat olivat ajautuneet rantaan. Juhku kalastaa; Eipä kuitenkaan huolta sillä lahden poukamat olivat kaikki lähes auki ja pystyimme kalastamaan ihan mielin määrin. Saalista emme yllättäen saaneet, mutta aurinkoa ja raitista ilmaa sitäkin enemmän. Yhden lahden perukalla olivat jo hauet kerääntyneet kutuhommiin ja niitäkin yritimme narrata sekä perholla että uistimella, mutta kyllä niillä oli jo muut asiat mielessä.

Kuten kuvista näkee niin keli oli aivan loistava; pilvetön taivas, lähes tyyntä ja muutama aste plussalla. Vähäkkö oli hieno reissu!

1 Kommentti

  1. Nythän mää vasta hokasinkii. Tuo kartta on koko Vaasan rannikkoalueelta. Elikkästä tuo “möhkäle” vasemmalla on Raippaluoto. Siitä siis koilliskulmassa on Björkön kärki jossa olimme. Niin sen täytyy olla…kait.

Kommentointi on suljettu.

© 2021 Sipinrinne.com