Savonlinnan kaunista järvimaisemaa Nyt rupeaa olemaan autossa istumisen osalta kilometrit täynnä tämän loman osalta. Autoon on tullut 3500 km puolentoista viikon aikana! Olen aina pitänyt autolla ajosta, mutta tänään kun illalla ajeltiin Savonlinnasta kotiinpäin niin jo vain rupesi tympimään, ilmastoinnista huolimatta. No sen verran täytyy jaksaa, että Kuusingille yksi reissu heitetään elokuun alussa… tai ehkä Juhku ajaa… 😉

Savonlinna on upea kaupunki. Se on aikoinaan rakennettu kolmelle saarelle ja vettä on joka puolella kaupungin ympärillä. Toki Savonlinna lienee samanlainen kesäkaupunki kuin Vaasakin. Lisäksi nämä oopperajuhlat antavat sille oman leimansa heinäkuun ajaksi. Meillä oli joka tapauksessa upea retki Savonlinnaan ja Ratsumies-oopperakin oli vaikuttava elämys. Siinä ei ollut niitä klassisten oopperoiden kauniita aarioita ja sulosointuista musiikkia, mutta tunteita se herätti ja erityismaininnan ilman muuta annan Juha Uusitalolle, josta on kyllä kehittynyt loistelias basso. Me saimme hyvän briiffin oopperan taustoihin Tapani Länsiöltä, joka leipätyönään toimii lehtorina Sibelius akatemiassa. Se helpotti vaikeahkon teoksen seuraamista.

Nyt auton keula kohti länttä ja seuraavaksi voisi alkaa se aika lomasta, kun uppoutuu Replottiin pariksi viikoksi ja kilometrejä ja tunteja voi kertyä veneeseen mutta ei autoon.