Yritin kaivella Sipinrinteen historiaa ja onhan siellä tarinaa Huopanasta ja Huopanan reissuista. Itse olen käynyt siellä jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan aina marraskuun 16. päivä, kun rauhoitus loppuu. Varhaisin Sipinrinteen merkintä löytyy kuvagalleriasta vuodelta 2004 eli ajalta kun Sipparia ollaan juuri rakentamassa. Noista kuvista voi päätellä, että tällä isollakin porukalla olemme jo yli kymmenen vuotta siellä kulkeneet, koska kuvissa on mukana muitakin kuin alkuperäiskansalaisia. Yleensä olemme saaneet varattua koko kosken, mutta joinakin vuosina myös muita on mahtunut joelle. Perusporukka on pysynyt koko ajan about samana. Muutama on jäänyt pois ja uusia tullut tilalle, mutta 6-12 miestä on aina joelle könynyt kärsimään kylmästä ja kurjuudesta. Vanhoja tarinoita löytyy laittamalla hakukenttään sanan “huopana”

Ja taas kerran tämä äijäporukka kokoontui Huopanalle “aattona” eli 15.11. virittäytymään tunnelmaan, saunomaan, soittamaan suutaan, kertomaan uskomattomia kalavaleita… ja pelaamaan koiraa. Jostain käsittämättömästä syystä koiran peluusta on muodostunut traditio, josta emme luovu. Tuskin meistä kukaan muulloin koiraa pelaa, mutta tähän reissuun se vain jostain syystä kuuluu. Tänä vuonna majoituspaikka taas muuttui ja nyt olimme jokirannassa Jorin vanhempien talossa. Sitä vuokrataan kalastajille ja isäntäväki lähtee evakkoon, kun kalastajia on tulossa. Meillä oli siis iso omakotitalo rantasaunoineen käytettävissämme. Iso käsi siitä, että majoitusmahdollisuus Huopanalta edelleen löytyy ja taso on loistava!

Tämän jutun kuvat on ottanut Mikko. En malta olla jatkamatta suunsoittoa, koska valokuvaaja on itse näköjään saanut valita kuvakulmat. Alla olevassa Nikon kuvassa oleva kala on varmaan samaa kokoluokkaa kuin tuo Mikon patsastelema kuva tuossa ylhäällä, mutta oikean kuvakulman valinnalla kuvaaja saa omansa näyttämään melko kookkaalta 😉 …

No oli se komea kala ja varmaan reissun suurin vaikka tarkkaa mittausta ei tehtykään. Vesku nappasi verrokin ja sen mitta oli 48 cm. Herrat saavat nyt kaikessa rauhassa keskustella, että oliko tämä Mikon kala 50 cm vai jäikö Veskun kalan mittojen alle. Kalat olivat tänä vuonna yllättäen niskalla. Välisuvannosta emme montaakaan kalaa saaneet ja ne vähätkin olivat tosi pieniä. Ja isot kalat jäivät uupumaan tänä vuonna kokonaan. Vesitilanne oli aika lailla normaali marraskuun tilanne eli vettä piisasi. Alla kuva talvisesta Kuninkaanväylästä.

Laitetaan tähän alle vielä kuva ja resepti Mikon ottiperhosta, jonka hän pyytää julkaisemaan seuraavilla saatesanoilla: “perho on se mikä on ton metrisen tanen suussa tossa kuvassa, siksi lisäsin myös sen niin voitte ens vuodeksi tehdä samoja niin saatas niitä kalakuvia myös teistä :)”

Sidontaohje

Koukku kamasan b175 #6
Pyrstö 2kpl valkoiset häkilät + lilat fläsät
Runko ice dupping valkoinen + valkoinen shlappen häkilä
Kierre siima
Siipi valkoinen marabou ja sivuille/selkä pinkkiä erittäin ohutta fläsää
Kurkku oranssi ice dubbing
Pää holo silmät ja liimalla kovetus