12.6.-15.6.2003 Jukka, Juhku ja Jari

Jätimme Auliksen Suorajärven tielle Karhunkierroksen varteen ja jatkoimme siitä laavulle. Aaro oli hommannut taas luvat postilaatikkoon valmiiksi. Jari lähti Vaasasta keskiviikkona klo 17.00, poimi Juhkun asemalta ja Auliksen kotoa. Jukka treffattiin Kaustisilla. Perillä laavulla klo 03.30.

Joku käynyt laavulla ja rankiset hävinneet. Muuten kulkija jättänyt paikat ennalleen. Eikun uusia rankisia virittelemään.

Tulet palaa ja maailma on taas pysähtynyt kun Sipinrinteen asukit rakentavat leirinsä ja elämänsä muutamaksi päiväksi korven kurjuuteen 😉 (Jari)

12.6.2003
Herätys 11.30 ja normaalit aamutoimet ja –palat. Keli oli melkoisen kylmä. Päivän ensimmäiset kalastukset ilman tulosta.

Aaron tarinointia tulilla Aaro saapui leiriin sateessa n. 18.30. Tarinointia ja ruuat. Hyvin köykäistä kalastusta Jukalta ja Aarolta. Jari ja Juhku jäivät vielä yrittämään puolenyön tärppejä.

Ei tärppejä, mutta tärpättiä klo 05.00 saakka – paitsi Jukka joka valmistautui aamupalan laittoon jo hiukan aiemmin.

Sorry – iltapalaksi syötiin Jarin harri (38). (Juhku)

13.6.2003
Aaro lähti jo aamupalan jälkeen kotiin ja Oulun kautta Puumalaan. Aarolla oli muuten edelleen kaikkien lukuisten nuotiolla istuttujen öidenkin jälkeen uusia tarinoita.

Ei iskuja joella. Täytynee tyytyä pastaan. (Juhku)

Jari sai saaren virrasta 40 cm taimenen E12:sta. Sen jälkeen lasku Takalammen puronsuusta ilman tapahtumia. Puolenyön aikaan vielä niskan kokeilu; varovaisesti jokeen ja aluksi lyhyitä rullauksia kivien juureen. Vaparenkaat jäätyivät ja usva leijaili niskan yllä. Viimeisiä heittoja pitkällä siimalla aivan niskan tuntumaan ja silloin jysähti oman rannan puolelta! Jaloissa hillitön vapina ja paniikinomaisia taka-askeleita. Kala lähti tulemaan kohti. Imin siimaa hätäisesti sisään ja sain pidettyä siiman tiukalla. Kala tuli omalle kohdalle muutaman metrin päähän. Kelasin vapaan siiman rullalle ja kokeilin nostaa varovasti. Pintaa nousi n. 1,5 kg:n hauki! Hirveä pettymys ja itseironinen hymy voimakkaasta reagtiosta ”Taimenen” iskuun. Äkkiä vehkeet kasaan ja laavulle tulentekoon. Jukka ja Juhku olivat Pystykalliolla ilman tapahtumia, paitsi Juhkun säikäyttänyt pieni taimenen poika. Liipasinherkkyyttä kuulemma löytyy! (Jari)

14.6.2003
Heräsimme taas vasta 11.30, mutta uni teki hyvää! Aamutoimien jälkeen suuntasimme Takkupyörteelle, jossa tavoite oli hankkia harrit kalakeittoa varten, mutta huonolla menestyksellä. Mittaharri paistumassa Vanhalla alamitalla keittovärkit olisivat tulleet, mutta nyt saimme tyytyä yhteen Jarin saamaan 37 cm harriin. Noh, ei se liha/soijakeittokaan ihan huonoa ole. Auliskin palasi retkeltään ja bongasi meidät Takkupyörteellä. Illalla vielä muutama lasku Pystykalliolla ilman kalahavaintoja. Jari tuli juuri leirille (klo 01.20) ja Jukka ja Aulis koisaamassa. Rommivesi on kuumaa ja harri paistumassa. Juhkun kanssa saatamma nauttia pikku iltapalat. Aamulla varhainen herätys ja kotiinlähtö. (Jari)

2.7.-5.7.2003 Juhku ja Jari

Puustapudonneen suora aamuyöstä Lähdimme Julian piirisarjaottelun jälkeen (VPS – Semi 9-1) Suvilahdesta 1.7. klo 21.33. Kuusamossa n. klo 03.00 ja laavulla klo 04.00. Reipasta tahtia! Nyt on leiri valmis ja kurjuus alkakoon (klo 05.00)! (Jari)

3.7.2003 klo 03.40
Kuumuus herätti meidät jo klo 10.00. Hirveä helle ja ystäviä sääskien ja mäkäräisten muodossa. HUOM! OBS! Riun alustan tyhjennys! Pientä päiväkalastusta; Juhku Puustapudonneen suoralla ja Takalammen puronsuussa. Jari kokeili Pystykallion ja Sipinniskan, josta n. 40 cm harri. Kuumuuden takia Jari ovelana miehenä peitteli harria rantaheinikoon josta vielä ovelampi minkki vei saaliin parempiin suihin. Iltalevon aikaan nuorehko mies teputti leiriin ja oli menossa leirintäalueelle. Tylyhköllä neuvonnalla mies ohjattiin oikealle tielle. Illalla Pystykalliolla ilman tulosta. (Jari)

4.7.2003 klo 04.05
JML: Pitkän yöunen jälkeen heräilyä n. klo 12.00. Päätimme lähteä leirintäalueelle hakemaan lisää Jaffaa. Nautimme samalla muutaman oluen ja törmäsimme myös Lohjan ukkoon ja hänen nyt jo 23-vuotiaaseen poikaansa, jotka tavattiin ”onnenvuonna” -96. Mukava ja piristävä retki! Paluumatkalla Juhku päätti ottaa Särkisuoran taimenet työn alle. Jari kalasti ensin Pikkuvihtamutkan, sen jälkeen Puustapudonneen suoran vastarannalta ja vielä Takalammen puronsuun kuusimontulle saakka. Aikaa kului vajaat kolme tuntia. Jari istui Takalammen puronsuulle odottelemaan Juhkua josta ei mitään havaintoa. Hetken odottelun jälkeen päätelmä, että miehen täytyy olla laavulla. Ei kukaan kalasta Särkisuoraa kolmea tuntia! Jari teputti laavulle *JMT: ja tarinan kertoman mukaan lähti etsimään kadonnutta kummipoikaansa, ja Särkisuoralla EI mennyt kolmea tuntia. Jossain Sipinlampareen yläosan kohdalla tiet ristesivät vailla havaintoa toisistamme ja Jarin päästyä Särkisuoran yläpäähän alkaa kauhun tunteet ja ah niin vilkas mielikuvitus juosta omia menojaan. Pian Juhku soittaakin Jarille ja kyselee missä mies oikein menee ja kertoo olevansa jo laavulla.

Liitukarkkien lomassa syömme pastan ja sienisipuli-muhennosta. Iltakalaan vasta puoli yhdentoista aikoihin, Hanhivirrassa ja Pystykalliolla – ei taimenia, Hö. Pari Raahelaista tavattiin ja loppu on jo historiaa. Negritaa pahvimukista, yök ja nam riippuu miten asiaa ajattelee. (Juhku)

5.7.2003 klo 03.05
Ilmapuntari näyttää matalapainetta Päivällä Takkupyörteellä ja jumalaton ukkonen. Pahimman rytinän ja sateen vietimme kuusen alla. Ei mitään merkkejä kaloista. Edes harri ei käynyt pinnassa.

Illalla vielä viimeiset laskut Pystykalliolla ilman tapahtumia. Hanhiniskalla paikalliset uhmasivat rauhoitusta. Jari kävi kertomassa rauhoituksesta, mutta merkki oli kuulemma väärässä paikassa. Raahen veljeksiin törmättiin jo toista kertaa. Toisella oli ollut kala kiinni Pystykalliolla klo 21.00 aikoihin. Toinen oli päivällä laskenut 45 cm kirkkaan taimenen takaisin.

Aamulla kotia kohti. (Jari)

4.9.2003-7.9.2003 Julia, Tiina, Jari, Jani, Ville ja Jukka

4.9.2003
Julia, Tiina ja Jari tuli tänne laavulle jo torstai aamupäivällä 12.30. Ilma oli yli hyvä aurinko paisto kirkkaalta taivaalta. Matka meni hyvin (Tiina kaatu vaan 1 kerran). Heti kun päästiin itkurinne ylös niin Julia ja Tiina sihautti Jaffa-pullon auki ja Jari otti jotain vähä vahvempaa… Eiku tulet pystyy ja makkarat kuumenemaan. Nuoret kirjailijat Tiina & Julia Ruuan jälkeen Jari lähti kalastamaan ja Julia ja Tiina jäi kahdestaan laavulle. Kun Jari tuli kalasta niin melki heti Jukka, Jani ja Ville taapersi laavulle, Tiina ja Juuli salaa otti video pätkän niistä. Kun Telatiet oli majottunu niin kaivettiin kalavehkeet esiin ja mentiin kaikki Sipinlampareelle. Ei tullu yhtää kalaa ei edes tärpänny. Sitte taas makkarat tuleen. Nuoriso meni jo 10 aikaan nukkumaan, mutta vanhukset valvo vähän pidempään (Julia&Tiina)

5.9.2003
Me herättiin koko poppoo joskus 9 aikaa. Ei ollu minkäänlaista aamupalaa valmiina… Kaikilla oli ollu johonkin paikkaan kylmä. Ku Jukka meni hakemaan vettä kuumenemaan niin sangossa olevan veden pinta oli vähä jääs. Pikku hiljaa alkas aamupala valmistua (puuro, pekoni & leivät, kuuma vesi). Hanhisuvanto Aamupalan jälkeen ruvettiin valmistautuu kalalle lähtöö. Jukka, Jani ja Ville meni Hanhisuvannon toiselle puolelle ja Julia, Jari ja Tiina toiselle. Jukka sai koko ajan alamittasia harreja niinku Tiina ja Juuliki. Jari sai yhden täysmittaisen harrin ja Tiina kans. 14.30 lähettiin laavulle ruuantekoon. Ruokana oli Italian pataa ”oli poka hyvää”, koko padallinen meni eikä ees tehny tiukkaa. Jani, Ville, Tiina ja Juuli meni ruokalevolle. Heti herättyä Jari, Jukka, Jani ja Ville lähti taas kalaan. Julia ja Tiina jäi pitämään leiriä pystyyn. Ilta hämärtyi 21.00 sillon ruvettiin paistaan lettuja. Jari oli vielä kalassa mutta tuli sieltä 21.30 niiku sovittiin. Lettujen jälkeen alko taskari sota jossa mukana oli Jani, Tiina ja Juuli. Sillä aikaa Ville, Jari ja Jukka nauttii nuotiosta ja paisto loput lätyt. Jani ja Ville simahti yhdentoista aikaan ja muut valvoivat vielä ja tuijottivat hienoa tulta. Siinä palo Jarin ja Jukan kanto jonka ne oli hakenu mettästä ja nyt on aika mennä nukkumaan… 🙂 (Julia&Tiina)

6.9.2003 klo 22.32
Päivä alkoi tavalliseen tapaan aamupalalla. Huipulla Sen jälkeen me lähettiin huipulle, Venäjän rajoille. Siellä nähtiin karhun olinpaikka (kökäleistä päätellen). Ku päästiin alas niin otettiin pari leipää ja odoteltiin Aaroa, ei siinä kauan menny ku Aaro nousi itkurinnettä ylös. Sit lähettiin kalaan Pystykalliolle. Jani sai 7 harria ja Ville 1. Juuli ja Tiina sai vain yhen. Jukka ei kerenny kalastaan ollenkaan kun Janilla ja Villellä oli siimat solmussa. Jari sai Aaro sai muutaman harrin mutta sanoi nähneensä isoja Taimenia. Kalassa tuli kova nälkä ja niinpä tultiin laavulle ruokaa laittamaan, sillä aikaa kun Jukka laittoi ruokaa ja Juuli ohjas niin Jani ja Ville sahas pitkiä puita. Ruoka valmistui ja kaikki söivät mahan täyteen. Heti ruoan jälkeen miehet/pojat lähtivät kalaan. Loppuilta istuskeltiin nuotion äärellä ja laavussa pelattiin korttia. Huomen aamulla herätys on jo klo 07.00 ja matka jatkuu kotia kohti. Juuli&Tiina (Julia&Tiina)